Храна за красота

Храна за красота
Снимка: netinfo

Ако сте се уморили да търсите и тествате различни козметични продукти, които ви обещават по-бели зъби, по-лъскава коса и по-здрави нокти, може да опитате да се разкрасите чрез храна.

Това, с което се храните е от огромно значение на външния ви вид. Ето няколко продукта, които биха ви били от полза.

Целина за бели зъби
Хапвайте редовно целина и няма да сбъркате. Тя съдържа фиброзна целуоза, която помага за почистването на петната по зъбите.

Орехи за здрави нокти
Чупливите и меки нокти, които лесно се разслояват, са проблем на много жени. Решението се крие във витамина биотин. Той се съдържа в големи количества в суровите орехи. Те са богати още на омега-3 мастни киселини, които са особено полезни за целия организъм.

Бобови продукти за здрава коса
Всяка добре балансирана диета трябва да съдържа достатъчно количество протеини, особено ако целите подобряване на външния вид. За здрава и блестяща коса трябва да консумирате редовно бобови култури, които са богати на протеин.

Сьомга за сияйна кожа
Сьомгата е изключително полезна и трябва да се стараете да я консумирате възможно по-често. Освен че се бори срещу Алцхаймер и подобрява мозъчната функция. За чиста и сияйна кожа най-важно е какво ядете, а не с какво се мажете. Антиоксидантите, които са отговорни за красивата и млада кожа, се наричат каротеноиди. Те се борят със свободните радикали, подобрява еластичността й и помагат на кожата да се запази срещу процесите на стареене.

Сьомгата е една от храните, които са богати на въпросните каротеноиди, както и на важните омега-3 киселини. Именно омега-3 се борят с възпаленията в организма, укрепват клетъчните мембрани, подобряват способността им да задържат вода и всичко това прави кожата по-мека и сияйна.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти