Грим-тенденции за пролет/лято 2015

Балтазар Гонзалез
Снимка: Maк

Велина Томова

Преди да има гримове и мода, е имало изкуство, което е сменяло своя облик през различните епохи, заради желанието на творците да изразяват себе си и виждането си за света по нов и нов начин.

С времето изкуството и практичността (необходимостта да се носят дрехи например), се сливат в красива хармония, която превръща дрехите и гримовете в новото изкуство.

И ако преди няколко века големите модни диктатори са били кралете и кралиците, които са се надпреварвали кой ще им по-бляскав и красив двор, сега имаме дизайнери и гримьори и огромна индустрия, която задоволява вечното ни желание за нещо ново.

Всеки сезон модата, гримовете и прическите се променят- понякога леко, понякога драстично, но винаги промяната е водена от вътрешното усещане на творците, които искат да изразят себе си по нов начин.

И ако едни са използвали платната за рисуване, за да го направят, други използват като платно женското лице, за да предадат посланието си за обновление, оптимизъм и красота.

Вероятно този увод към тенденциите в грима за пролет/лято 2015 нямаше да е толкова вдъхновен, ако не беше личността на един гримьор, с когото се срещнахме преди няколко дни.

Гримьор от онези, които създават новите тенденции, за да бъдат после следвани от милиони жени.

Това е Балтазар Гонзалез Пинел, директор грим в МАС за Европа, Близкия изток, Африка и Великобритания.

Страстта, с която говори за тенденциите е същата, с която един художник разказва за творбите си.

Новото през пролетта и лятото на 2015 е свежестта и оптимизма на младостта, светлите цветове и хубавата кожа – сякаш отново сме само на 19.

Вижте в галерията ни снимките, които показват как ще се гримираме след няколко месеца >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти