Грешки в грима, които не знаете, че правите

Грешки в грима, които не знаете, че правите
Снимка: Thinkstock

Лилия Огнянова

Замисляли ли сте се дали се гримирате правилно? И да, не е нужно да правиш някакъв тежък и сериозен грим за специални случаи, за да се замислиш кое как се прави правилно.

Можеш дори в поставянето на един фон дьо тен и спирала да се объркаш.

Понякога сме толкова свикнали с рутината си на гримиране, че сме убедени, че всичко е наред и след като не тестваме нищо ново, не сме сбъркали с нещо старо.

Като начало трябва да си зададете въпроса – това ли е моят цвят фон дьо тен или bb/cc крем? Много е вероятно да се окаже, че цветът покривна основа, която слагате върху лицето си, да се различава от вашия тен, но тъй като ползвате един и същи продукт вече колко време, не подозирате това.

Не може през зимата да ползвате същия фон дьо тен или пудра както през лятото. В топлите месеци е нормално кожата ви да има повече тен, който се трупа дори и да не сте ходили на море.

Също така цвета на продуктите не се тества върху дланта на ръката. Най-добре ще е да го опитате на самото лице (и след това веднага изтриете, защото тестерите в магазините не са най-хигиеничните неща).

На проверка нека мине и ружът ви. Замислете ли дали не е прекалено силен или пък дали го поставяте на правилните места по лицето (защото бузки като на матрьошка не са препоръчителен вариант).

Руж и блясък се слагат съвсем малко на скулите или леко под тях, според зависи вашия тип лице. За жените в по-напреднала възраст – избягвайте всичко, което има брокат, особено ако е продукт за около очи. Лъскавите частички само привличат вниманието и подсилват бръчките.

Очертани устни с молив – не, не и не (освен ако не е маскарад и вие искате да приличате на Сашка Васева). Моливът за устни трябва да е в цвета на червилото и да се сложи деликатно като очертание, за да ви е по-лесно след това да нанесете самия цвят. Не експериментирайте излишно, невинаги резултатът е красив.

Друга грешка – сенки в ярък цвят по целия клепач чак до веждите. Ако сенките или молива за очи са в лилаво, синьо или зелено (в тон с ексцентричната ви душа) трябва да се осланяте на принципа – качеството за сметка на количеството, тоест – лек цветен акцент, обрамчващ миглите, а не агресивно петно.

Светлооките дами нека да бягат от клишето със сините сенки (за сметка на това при тъмнооките лилав или зелен молив могат да направят страхотен ефект).

Спиралата се слага от основата до края на миглите, както на горния, така и на долния клепач. Не минавайте с четчицата само върха на клепките, тъй като рискувате спиралата да изглежда неестествено, събрана на топчета на върха на косъмчетата.

И златното правило – акцент пада или върху устни, или върху очи, особено когато става дума за ежедневен грим трябва.

Опушени очи с червило в натурален цвят или лек гланц или обратното – устни в ярки тонове със съвсем леко подчертани очи.

Не забравяйте – красотата е във вашите ръце, вие я управлявате smiley

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти