Не правете така с кожата си

Грешка след грешка
Снимка: netinfo

Няма какво да се лъжем, че точно кожата е визитната картичка на нашия външен вид, а ако искаме тя да ни служи вярно, ще трябва да се грижим непрестанно за нейния здравословен вид. Само и единствено с тази цел споделяме и следващите съвети с вас.

Дълъг горещ душ
Дългите горещи бани ще ви се отразят разтоварващо и ободрително, но също така успешно могат да изсушат кожата ви. Затова бъдете по-внимателни с градусите на водата и продължителното стоене под душа. За целта използвайте хидратиращи продукти, които не съдържат алкохол, а за разнасяне се доверете на хавлиена кесия, за да не дразните кожата с по-груби и изкуствени гъби за тяло.

Тоник за лице, о не
Тоникът за лице ще освежи кожата ви през летните месеци, но не прекалявайте с него през зимния период. Тъй като действието му може да изсуши лицето ви, което пък ще стимулира допълнителното омазняване на тази зона, както и появата на пъпки. Като цяло избягвайте козметичните продукти със съдържание на алкохол в тях заради по-агресивното им действие.

Слънце, къде си
Често забравяме, че не само лятното слънце може да навреди на кожата ни. Така че се въоръжете със защитен слой крем на лицето (най-малко фактор 30) и през зимните слънчеви дни. Това действие ще ви предпази от по-ранната поява на бръчки и ще намали риска от рак на кожата.

Влажен климат
Хидратирайте смело кожата на тялото си, особено през наближаващата зима. Не пропускайте да овлажните с крем или лосион ръцете, петите, лактите и шията, където изсушаващите процеси действат най-силно. Старайте се да използвате козметични средства, обогатени с минерали и повечко витамини.

Да загреем
Не позволявайте на зимния студ да надвие мотивацията ви за спорт и веднага ще обясним защо. Освен че физическите упражнения ще разтоварят напрегнатия ви ум, те ще подобрят циркулацията на кръвта в тялото, което пък ще даде положителни резултати върху тургора на кожата. Затова дали ще правите гимнастика вкъщи, или ще горите калории с активности в спортната зала или парка е само ваше решение, стига да не забравяте да спортувате и когато всичко навън побелее.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти