Френският маникюр се завръща, но много по-цветен и бляскав

френски маникюр нокти
Снимка: iStock

Много от модните тенденции от епохата на 2000 вече са останали в миналото, но има една, която продължава да бъде актуална отново и отново: френският маникюр.

Обикновено с неутрална основа и бяла линия като полумесец на върха на всеки нокът, традиционният френски маникюр изглежда естествен, нежен и стилен. Сега през 2022 г. този класически маникюр официално получава продължение и няколко нови щрихи.

„Мисля, че френският маникюр винаги е бил предпочитан още от дебюта си през 1978 г., но сега с модерните технологии за нокти можете да го приспособите към собствения си стил и вкус“, разказва маникюристката на нашумелия сериал „Еуфория“ пред “Harper’s Bazaar”. „Винаги е забавно да вземеш нещо класическо и да го направиш лично.“

Често включващ смели или пастелни цветове или сложен модел, който да надделява на класическия силует, модерният френски маникюр предлага по-ефективен поглед върху изкуството за нокти от своя предшественик, но със същото високо ниво на изтънченост. Този актуализиран външен вид може също да включва по-дебела или по-тънка форма на полумесец (известна като микро френч), заедно с включването на блестящ лак, акцентиращи камъчета или перли за по-текстурен вид.

Освен че включва весели, цветни дизайни със смесица от дълбочини на линиите и акценти, модерният френски маникюр включва също така набор от илюстрации за ноктопластика, които помагат да се издигне още повече модерния му дизайн.

„Изкуството за нокти като цяло е доста неангажиращо. Лакът за нокти може да издържи четири до шест дни, а маникюрът с гел може да продължи до три седмици. Така че като цяло е по-вероятно хората да станат по-игриви с цветовете, тъй като лакът не трае много дълго и без това“, разказва маникюристката на звездите Сигорни Нунес. „Някои други тенденции включват също сърца и пеперуди, съчетани с цветни френски нотки.“

10 стилни идеи за модерен френски маникюр

Още идеи:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти