Едис Пала призовава “Върнете казармата” с модната си колекция

Едис Пала призовава “Върнете казармата” с модната си колекция
Снимка: netinfo

С призив “Върнете казармата” младият дизайнер Едис Пала акцентира върху темата за военното обучение в най-новата си колекция за сезон есен-зима 2017/18. Скритото послание на идеологията на модната му линия всъщност е да се върне казармата, но да бъдат приети всички различни мъже с тяхната индивидуалност. “Консервативните хора смятат за разглезени модерните или така наречени “метросексуални мъже”. Представата за Новата казарма е, че колкото тя може да промени характера и да създаде дисциплина и уважение у младите, толкова и не бива да заличава тяхната индивидуалност и визия”, смята младият творец.

Снимка: netinfo

“Върнете казармата” е петата поред колекция на дизайнера, като предишните му  GAME MADNESS (“Игра на лудост”), FROZEN PASSION (“Замръзналата страст”), KISS IT BETTER (“По-добре го целуни") и I'M LUXURY ("Аз съм лукс") се радваха на голям успех сред младото поколение. “Казармената” модна линия обаче е съвсем различна от предшествените, тъй като за нея Едис Пала се допитва до мнението на модерния млад мъж и след това през своята призма създава един изключителен милитъри стил.

По случай проекта “Върнете казармата”, дизайнера засне фотосесия представяща колекцията му, както и тийзър. Материалът представя най-различни типажи - мъже с бради, с татуси, с прически, има и цветнокож. Режисьор и фотограф на проекта е Костадин Кръстев-Коко, а стилист е Августина Маркова-Тути.

Снимка: netinfo

В колекцията е заложено на висококачествени италиански памук, мрежи, капитонажи. Интересни са също и използваните материи като варена вълна, еко кожа, памучни текстили, естествени кожи от лисица, дизайнерски вериги. 

Едис е използвал за линията си четири различни компонента:

1. Златна, черна и сребърна мрежа, като  нестандартен декоративен елемент, съчетан с различни комбинации от платове. 

2. Камуфлаж в различни принтове. 

Снимка: netinfo

3. Актуалния брандиран ластик, който е използван с декоративна цел. 

4. Капитонажа, който се използва за якета и хастари е като декоративни акценти в дрехите. 

Представата на дизайнерът за стила на съвременния мъж е да избяга от всичките си притеснения за това кой какво ще каже за визията му, да избяга от традиционното и да покаже своя нестандартен почерк в стил си.

Снимка: netinfo

Биография 

Едис Пала е роден на 19.04.1995 г. в град София.  Има  брат и сестра по-големи от него. Нарича себе си детето на Балканите защото родителите на майка му са от смесен брак, баба му е българка, а дядо му сърбин. Родителите на баща му също са от смесен брак - дядо му е турчин, баба му албанка, което обяснява и интересното му име и фамилия. Едис означава "Пътят към съвършенсвтото - роден лидер". Преди да се реализира като дизайнер, дълги години е бил състезател по олимпийско таекуондо, но се отказва от спорта заради забележка за прическата и стила му по време на тренировка от треньорите му.  Едва 20-годишен той създава моден бранд за мъже, като реализира и голямо модно ревю в хотел "Маринела", на което присъстват над 300 гости. Малко по-късно получава и награда за "Бг моден дебют"  на наградите BEST BRAND AWARDS. 

Снимка: netinfo

Следва още едно самостоятелно модно ревю в "Софийска градска художествена галерия". Две поредни години получава статуетки за Сексимвол на Годината в категория "мъже". В годината на дебюта си е номиниран и за "Дизайнер на годината". Получава статуетка и за модна икона на годината.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти