Драматични шлейфове, аксесоари с кауза и още от най-доброто по червения килим на „Златен глобус“ 2019

Златен глобус 2019
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Освен честване на най-доброто в киното за изминалата година със златни статуетки и трогателни речи, сезонът на наградите е също време за спираща дъха мода, която оживява върху любимците от екрана.

За разлика от миналогодишната церемония, когато голяма част от актрисите бяха облечени в черно, за да привлекат внимание към кампанията “Time’s Up” срещу насилието върху жени, през 2019 г. червеният килим беше богат на цветове и женствени силуети.

Лейди Гага, номинирана за главна роля в „Роди се звезда“, носеше спираща дъха рокля на Valentino в цвят лавандула. Чуждестранните редактори определиха дрехата като достойна за Пепеляшка заради нюанса, дългият шлейф и бухналите ръкави.

Златен глобус 2019
Снимка: Getty

Оказва се, че Гага е почерпила вдъхновение за визията си от Джуди Гарланд и стила ѝ във версията на „Роди се звезда“ от 1954 г. Произведението на Valentino блестеше в компанията на бижута Tiffany & Co.

Златен глобус 2019
Снимка: Getty

Драматична в избора си беше и Катрин Зита-Джоунс със зелената си сатенена рокля от колекцията висша мода на Elie Saab и бижута със същия цвят. Актрисата присъства заедно със съпруга си Майкъл Дъглас, който спечели награда за най-добър актьор в комедиен сериал за ролята си в „Методът Комински“.

Златен глобус 2019
Снимка: Getty

Брадли Купър беше придружен от съпругата си Ирина Шейк, която открадна погледите със златиста рокля Versace с мъниста и смела цепка.

Златен глобус 2019
Снимка: Getty

Никол Кидман заложи на виненочервена рокля Michael Kors, обсипана с пайети, а небрежното ѝ кокче беше украсено с черна панделка.

Златен глобус 2019
Снимка: Getty

Златен глобус 2019
Снимка: Getty

Със стилна и младежка визия се появи Джулия Робъртс. Актрисата, която беше номинирана за ролята си в сериала „Завръщане у дома“, носеше гащеризон Stella McCartney, състоящ се от топ и шлейф в неутралната гама в комбинация с черен панталон.

Златен глобус 2019
Снимка: Getty

И тази година обачe дамите от индустрията напомниха за движението в защита на жените от сексуално насилие. Гости, сред които Клеър Фой и Амбър Хърд, носеха ленти в черно и бяло с надписа “Time’s Up X2” около китките си, за да отбележат 2-годишнината от основаването на едноименната организация и подпомогнат новата ѝ цел – да се удвои броят на жените на лидерски позиции.

Златен глобус 2019
Снимка: Getty

Вижте останалите най-добре облечени в галерията >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти