До пет преброй и за лицето си не се бой: лесен грим с 5 продукта

Когато е лято, всеки иска да се приготви набързо и излезе по-скоро, за да се наслаждава на слънчевите лъчи и хубавото време.

И не само! Колкото по-малко грим носим носим в горещите дни, толкова по-добре ще се чувстваме. Затова в новия епизод на Natali‘s Beauty влогърката Наталия дава съвети как да се гримираме успешно и то само с 5 продукта!

Продукт 1 - Коректор

Редно е да поставим основа преди нанасянето на грима. Но в тези горещи дни не е много препоръчително да се трупат продукт след продукт по кожата. Интересно решение е нанасянето на ежедневен крем със слънцезащитен фактор.

Когато ползва коректор, Наталия избира такъв със средна покривност, който се нанася под очите, по клепача, за да изравни цвета на кожата както там, така и около носа и по брадичката.

Ако не фиксирате с пудра, Наталия има трик за вас. Когато поставяте коректора, не го нанасяйте до самите долни мигли, навлизайки във фините линии. Първо, там нямате тъмни кръгове, второ – той ще се събира през деня и няма да изглежда много добре.

 

Продукт 2 – Палитра за вежди

Палитрата за вежди се превръща във все по-използван продукт. Затова влогърката издава един свой малък трик: с по-тъмния продукт топва с плоска четка и поставя в коренчетата на миглите, за да подчертае добре окото. Истината е, че много от козметичните продукти могат да  се използват не само по предназначение.

 

Продукт 3 - Спирала

Наталия поставя малко от нея по горните и долните мигли, а после с още по-прецизна четка нанася спирала като очна линия - но не драматична, а само за допълнително потъмняване в горната линия на окото. Все пак, става дума за ежедневен грим. Ето едно нестандартно приложение на продукт!

летен грим
Снимка: Thinkstock

Продукт 4 – Контурираща пудра

Вярно е, че през лятото кожата ни се омазнява повече. Ако бляскавата кожа ви смущава, използвайте и пудра - в грима няма ясни правила, всяка дама трябва да избере продуктите, от които има нужда и ще се чувства още по-красива.

 

Продукт 5 – Червило

За лятотот Наталия препоръчва светли тонове върху устните. Тя поставя червилото съвсем леко на устните, за да им придаде цвят и сочност, а с пръст топва и поставя по бузите от продукта вместо руж. Така руж и червило ще са със сигурност в един нюанс и ще стоят добре на лицето ви.

летен грим
Снимка: Thinkstock

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти