Да направим козметичните средства по-ефективни

Всяка жена се нуждае от своето козметично снаряжение
Снимка: Thinkstock

Колкото и качествен да е даден крем или маска за лице, тя не би имала същия ефект, ако не е нанесена на почистена кожа. Има и други на пръв поглед доста познати, но често забравяни процедури, които смятаме да ви припомним, за да сте сигурни, че козметичните средства ще подействат по най-правилния начин.

* Важно е да почистите кожата с тоник за лице или да я ексфолирате добре, за да може мазният слой и натрупаните прахови частици да бъдат отстранени, а козметичният продукт се попие по-мощно от епидермиса.

* Всяка маска за лице или крем ще бъдат много по-качествено усвоени от кожата, когато  сте подложили лицето си на парна баня за няколко минути.

* Измивайте лицето си с топла вода (но не гореща), ако ще нанасяте даден козметичен продукт. По този начин температурата на кожата се покачва, кръвоносните съдове и порите се разширяват, а това неминуемо ще доведе до по-надеждната абсорбция на конкретния крем, маска, серум и т.н.

* По време на сън температурата на тялото се покачва средно с половин градус. Така че кръвоносните съдове и порите отново са с една идея по-разширени от обикновено. Затова не пропускайте да третирате кожата с крем, който ще бъде богато усвоен от кожните клетки на лицето и шията.

* Когато искаме ароматът да е силен и траен, си купуваме парфюм, а не тоалетна вода. Същото е и с козметичните средства. Серумите съдържат най-концентрираното количество съставки, което ги прави едни от най-бързо и ефективно действащите продукти в козметичния сегмент. Разбира се, най-сигурно е те да се използват след определена възраст и консултация с дерматолог.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти