Цвят лак според формата на ноктите

Цвят лак според формата на ноктите
Снимка: Thinkstock

Правилно подбраният лак за нокти е идеалното допълнение към цялостната визия. Този детайл акцентира върху индивидуалността и подчертава вкуса ви.

Ако не успеете да комбинирате цветовете и аксесоарите обаче, може да развали впечатлението, както на маникюра, така и на целия образ.

Когато си купуваме лак едва ли се замисляме подходящ ли е той на формата на ноктите.
Основните критерии за избор е цвета, марката, собствените предпочитания и модните тенденции.

Формата на ноктите, пръстите и дланите обаче също играят немалка роля при този избор. Даваме ви няколко предложения кой цвят най-добре подхожда на широките, тесните, дългите или малките нокти.

Широки нокти
Това винаги е възможност да дадем воля на фантазиите си и да направим оригинален маникюр с рисунки, камъчета и т.н. Истината е, че този подход прави пръстите и ноктите прекалено големи, затова понякога изглеждат малко грубовато. За да не се получава нещо подобно, е необходимо да помните, че за широките нокти най-подходящи са тъмните оттенъци. 

Също така може да нанасяте не върху цялата пластина, а само в средата, като отстрани оставите нелакирани лентички. По този начин визуално ноктите ви ще изглеждат по-тънки.

Тесни нокти
Ако притежавате такива и имате малки пръсти, е най-добре да изберете червените и розови нюанси. Именно те увеличават визуално ноктите и ги правят по-изразителни. Нанесете лака по цялата пластина. По този начин пръстите визуално ще се удължат.

Малки длани и къси пръсти
Това е лесно разрешим проблем. Преди да лакирате ноктите, внимателно премахнете кутикулите по края, за да ги направите визуално по-дълги. Подберете червените и тъмните нюанси. Тези малки хитрости ще ви помогнат визуално да направят ноктите по-дълги и женствени.

Големи нокти
Те по правило е необходимо малко да се намалят, за да не се набиват на очи. Затова специалистите препоръчват да се избират светлите и нежните нюанси на лака. Такива цветове не бива да привличат вниманието към ноктите, а лакът трябва да се слива плавно с кожата. Не бива да забравяте, че цветът на лака е необходимо да е два тона по-тъмен от цвета на кожата.

Дългите нокти и пръсти
На тях идеално подхождат тъмните и наситени нюанси. Маникюрът да е безупречен, защото такава форма и цветове привличат вниманието. Единственото табу, което се препоръчва за притежателките на млечна и бяла кожа, е да избягват черния или прекалено наситения бордо цвят, защото това визуално ще развали впечатлението за маникюра им.

Ако ноктите ви са малко по-груби е препоръчително да използвате прозрачна основа. Тя помага да направите нокътната плоча визуално равни и да нанесете основния цвят.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти