Цветът, който издава страстите на дамите

Цветът, който издава страстите на дамите
Снимка: Thinkstock

Ако се чудите дали някоя жена търси любов, отговорът може да се крие в облеклото ѝ.

Канадско изследване, цитирано от БГНЕС, установи, че жените излъчват сигнали за вътрешното състояние на тялото си с начина, по който се обличат, а червеното означава "Искам секс".

Учените установили, че представителките на нежния пол носят червено или розово, когато са в овулация - времето в месеца, когато са най-плодовити, в опит да привлекат мъж.

Изследователите от университета на Британска Колумбия в Канада изследвали 124 жени, като ги попитали за цвета на дрехите им и колко дни са минали от последния им месечен цикъл.

Те установили, че жените с най-висока вероятност от забременяване били много по-склонни да носят червени или розови блузи в сравнение с жените с по-малка вероятност от забременяване.

Оказало се също така, че дамите, които се обличат в червено или розово, е три пъти по-вероятно да са в пика на плодовитостта си, спрямо жените, които предпочитат други цветове. Предпочитанието на представителките на нежния пол към червеното в определени дни от месеца не е случайно.

Изследване на сайта за запознанства OkCupid установи, че жените, които са облечени в червено на профилната си снимка в сайтове за запознанства, получавали повече съобщения и предложения за срещи от дамите с друг цвят на дрехите си.

Проучване на университета в Южен Бретан, Франция, подкрепя откритието на сайта за запознанства. Учените помолили 64 жени дигитално да променят цвета на облеклото си на профилните си снимки на всеки две седмици в продължение на една година.

Те установили, че червените тениски получили 21% от съобщенията спрямо между 14% и 16% от съобщенията, когато дамите носели черно, бяло, синьо, жълто или зелено.

Изследователи от университета в Рочестър, щата Ню Йорк, също открили, че мъжете е по-вероятно да сметнат една жена за привлекателна, по-вероятно е да я поканят на среща и дори да похарчат повече пари, ако тя е облечена в червено

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти