Бързи трикове за страхотна лятна визия

Бързи трикове за страхотна лятна визия
Снимка: Thinkstock

Лятото вече се усеща, че е тук! След проливни дъждове и хладно време, най-после можем да извадим всички роклички от гардероба си и да приберем зимните дрехи.

С настъпването на лятото идва и времето на отпуските. Със сигурност сте планирали да си починете истински някъде на море или планина, а може би и на двете. Почивката обаче не трябва да ви пречи да изглеждате добре.

Предлагаме ви няколко бързи решения как да изглеждате винаги красиви и удивителни, без да полагате кой знае колко усилия.

Носете шапка
Говорим за онези широкополи и прекрасни летни дамски шапки. Те са неостаряваща класика и се предлагат в най-разнообразни форми, модели и цветове. Най-голямото предимство на шапката е, че предпазва кожата на лицето от вредното влияние на силните слънчеви лъчи. Освен това е перфектно решение, когато не ви се занимава с правене на прическа, просто да приберете косата си и да сложите шапка. Ако още нямате хубава лятна шапка, задължително си купете за този сезон и я носете редовно, дори и в градска среда.

Обезкосмяване
Това може би е най-големият проблем на всяка една жена през лятото! Дрехите предполагат разголване на почти цялото тяло, съответно то трябва да е винаги добре обезкосмено. Ако през зимата не сте посещавали лазерна или фотоепилация, за да намалите окосмяването си, то сега не може да направите кой знае колко, освен редовно да се занимавате с епилация. Епилатор и бръснач са удачни варианти. Важното е да не се занемарявате. Бръсненето е най-бързият и лесен вариант за обезкосмяване през лятото. Внимавайте обаче как го правите. Изберете подходящ крем или гел, пипайте внимателно със самобръсначката, за да не станат ранички или драскотини по кожата и след като приключите с процедурата, задължително нанесете успокояващ и хидратиращ крем върху кожата.

Хидратация
Задължително вечер преди лягане мажете стъпалата си с подходящ крем, а през деня може да използвате пудра за крака. Така ще подсигурите добрият външен вид и благосъстояние на стъпалата и те ще изглеждат добре в сандали и други отворени обувки. Кожата на краката изисква също толкова внимание както тази на лицето, не забравяйте това.

Плитки

Сплитайте на косата в една или повече плитки. Освен че изглежда красиво и стилно, е и страшно удобно да си направите бърза и хубава прическа, пък и ще дадете почивка на косите си от нагорещените преси и маши. За да направите косата си на вълнички, които по принцип се получават с ретро преса, е нужно просто да сплетете косата си в няколко плитки, докато е леко влажна. Когато изсъхне и я разплетете, ще се изненадате от добрия резултат. Когато сте на път, това е много удобен вариант за бърза и лесна прическа.

Гланц
Гланцовете за устни са чудесен начин да изглеждате добре само с едно махване на ръката. Те се нанасят лесно, изглеждат семпло и красиво и пазят нежната кожа на устните от напукване. Винаги дръжте в себе си балсам или гланц за устни и нанасяте всеки път щом се сетите.

Слънчеви очила

Няма нужда да се притеснявате, че не сте гримирани, просто сложете слънчевите очила на лицето си. Те ще ви накарат да се чувствате комфортно, освен това предпазват очите ви от силната слънчева светлина. Задължително лятото носете очила.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти