Бърз и ефектен празничен грим

Ето как да си направите грим, който е изключително празничен и елегантен, подходящ както за предстоящия 8 декември, така и за празничните коледно-новогодишни дни, когато имаме нужда от идеи как да се разкрасим, да бъдем по-бляскави и очарователни.

Първо поставяме основа за сенки по целия горен и долен клепач. Това не само ще направи грима много по-издръжлив, но и ще спомогне цветовете да изпъкнат повече, тъй като основата прикрива фините венички по клепачите.

След това поставяме телесен цвят сянка, за да е по-лесно да прелеем прахообразните продукти.

Стартираме като топвам пухкава четка в студен кафяв матов нюанс и поставяме в сгъвката на горния клепач, за да създам дълбочина на погледа. След това нанасяме от същия с по-прецизна пухкава четка в цялата сгъвка, но без да се стремим да издължаваме окото – запазваме кръгла форма и просто натрупваме продукта.

След това нанасяме наситено лилав цвят във външния ъгъл на окото и в основата на миглите и преливаме много добре към центъра на клепача и нагоре към веждата, така че в центъра лилавото да е съвсем нежно, а в края и в основата на миглите – по-наситено.

После, за съблазнителен поглед топваме плоска скосена четка в черни сенки и създаваме опушена очна линия.

За финал нанасяме няколко слоя спирала за мигли само по горните мигли.

б
Снимка: Thinkstock

С 1-2 тона по-светъл коректор изсветляваме зоната под очите и в централната част на лицето – чело, нос, над горната устна и брадичка и преливаме добре, след което фиксираме с полипрозрачна пудра.

Скулптурираме лицето с прахообразна тъмна матова пудра.

Следва хайлайър в златистата гама – него поставяме по най-високата част на скулата, слепоочието и над горната вежда, изрисувайки буквата С.

С прецизна четка поставяме и малко под веждата, както и във вътрешното ъгълче на окото, точица на върха на нослето и малко над горната устна, което я кара да изглежда оптически по-обемна.

б
Снимка: Thinkstock

Завършваме с малко руж в неутрален цвят.

Вариант Номер 1 е да оцветите устните с телесен молив и червило. Така визията изглежда много женствена.

Вариант Номер 2 е да заложите на наситен огненочервен цвят по устните, които се комбинира перфектно както със златистото по лицата, така и с лилавото по очите.

Още за грима:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти