Бъди прекрасна в петък вечер: Мечти в злато

Бъди прекрасна в петък вечер: Мечти в злато
Снимка: Avon

С настъпването на май пролетното ни настроение е в разгара си/ в пълната си сила, а предстоящите абитуриентски балове ни дават още един прекрасен повод да се погрижим за красотата си. Всяка от нас иска да бъде кралицата на бала, да се чувства ослепителна и красива в дългоочакваната вечер. Да изберем правилната и подходяща за нас визия е ключова стъпка към перфектния външен вид.

И тъй като идеалната визия не е лесна задача, разчитаме на безценните съвети и оригиналните идеи, с които професионалният гримьор на AVON Зоран Коцов ни представя летните топ тенденциите в грима.

Тази седмица Зоран ни разкрива нежната и същевременно пленителна визия „Мечти в злато”, с която да покорим сърцата на всички около нас. Ето как да я постигнем сами в няколко лесни стъпки.

Основа
Основата е важен елемент, който осигурява дълготрайност на грима. С нея лицето изглежда здраво, сияйно и отпочинало. Добрата основа се постига с подходящ фон дьо тен, който подчертава цвета на вашата кожа. Както вече ви показахме при предишната визия, фон дьо тенът се нанася от центъра на лицето встрани. По този начин го разнасяте така, че да прелива и избягвате рязката граница. За да фиксирате основата, използвайте матираща пудра.

Очи
Най-силният акцент на тази визия са очите. Обърнете им специално внимание, като ги подчертаете с леки бежови нюанси. Съчетайте два или три цвята от една и съща палитра и нанесете върху целия клепач. За външния ъгъл на окото и долния клепач използвайте по-тъмните нюанси.

Тайната на тази визия се крие в блясъка на очите. Него можете да постигнете, като използвате дълготрайни сенки. С тях ще придадете на погледа златист ефект. Добавете ги в центъра на клепача с леки потупвания на четката, за да наситите добре цвета.

За да бъде погледът ви още по-ослепителен и покоряващ, е необходимо да оформите клепача. За тази цел можете смело да заложите на черния молив за очи, с който да създадете ефекта „опушен грим”. С плавни движения нанесете тънка линия в основата на миглите, като се стараете да не я изкривявате. Това е един от трудните, но и важни моменти при постигането на перфектен грим. Нужни са съвсем малко упражнения, за да овладеете техниката.

Финалният щрих на очите е спиралата. Тя ще удължи миглите ви, а правилното й нанасяне ще избегне тяхното сплъстяване. Прилагайте я винаги в посока от основата на миглите към върха им, за да постигнете максимална дължина и ефект.

Устни
Устните са особено важна част от перфектния външен вид, затова им обръщаме също толкова специално внимание. Те трябва да бъдат добре подхранени и подсилени с лек цвят. За да подчертаете тяхната форма, очертайте ги с молив в бежов нюанс, а след това нанесете дълготрайно червило в телесен цвят. По този начин ще постигнете завършеност на вашата визия. За финал нанесете гланц, който да придаде блясък на устните ви.

Запазете грима в първоначалния му блясък за по-дълго време, като използвате спрей за лице. Напръскайте лицето си от разстояние 30-40 см., за да фиксирате постигнатите резултати.

Нокти
За да блестите още повече на специалния повод, погрижете се и за вашия маникюр. Използвайте лакове в пастелни цветове и придайте още повече нежност и стил на ръцете си. 

Ето и всички стъпки, представени по-ясно:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти