Аромати, които възбуждат

Аромати, които възбуждат
Снимка: Thinkstock

Биляна Божилова

Ароматерапията е способна да постига чудеса с тялото и духа. Ароматите могат да лекуват, да повдигат настроението, да предизвикват различни чувства и емоции и разбира се, да възбуждат.

Определени съставки в парфюмите са истински афродизиаци, които стимулират производството на феромони – вещества, стимулиращи центъра на удоволствие в главния мозък. Те провокират силно вълнение, ускоряват сърцебиенето и повишават либидото. Или казано накратко, слагате си парфюм и мъжете около вас са готови на много повече, отколкото дори ви е минало през ума.

Кои съставки в парфюмите са най-силни афродизиаци и как въздействат?

Ванилия – чувствена и фина, един от най-силните афродизиаци. Повишава либидото, предразполага и създава усещане за комфорт. Успокоява и освобождава от нервното напрежение. Ванилията е сладък и топъл аромат.

Сандалово дърво – богат и наситен, с мощно възбуждащо действие. Разгорещява тялото и отпуска ума. Сандаловото дърво премахва стреса, успокоява и повишава либидото на макс.

Жасмин – характерен опияняващ аромат, който индийките са използвали за съблазняване още от древността. „Кралят на ароматите“ въздейства мощно върху емоциите, преодолява психологическите бариери между партньорите. Дори лекува импотентност и фригидност.

Иланг-иланг – екзотичен и съблазнителен, не случайно е наричан „цветето на цветята“. Премахва всякакви негативни емоции, успокоява и възбужда. Също като жасмина може да лекува фригидност и импотентност.

Роза – символ на любовта, чувствеността и страстта. Розата съдържа фенилетиламин, който човешкият организъм произвежда при екстаз и щастие. „Кралицата на ароматите“ успокоява, опиянява и съблазнява.

Канела -  пикантен и топъл аромат, който ободрява и предразполага към удоволствия. Облекчава нервното и мускулното напрежение и повишава либидото.

Лавандула, пачули, ветивер, нероли, розов пипер и още някои екзотични съставки в парфюмите помагат за постигане на върховна сексуална наслада.

Предлагам няколко чувствени ароматни изкушения:

Karl Lagerfeld Private Klub с роза и канела за нея

„Private Klub използва комбинация от искрящ бергамот и подправъчен розов пипер във връхните нотки, кремообразен мускус и намек за бадем в базата. Този контраст пресъздава уверената, блестяща аура на VIP дамата на частно парти. Тя излъчва концентрирана страст и огнена енергия. Именно за това създадохме флорално сърце, изтъкано от изтънчени рози, виолетки и магнолия.“, парфюмеристът Софи Лабе.
Karl Lagerfeld Private Club за него

„При създаването на Private Klub, ние уловихме уникалния нощен амбианс на ексклузивните клубове чрез наситена комбинация от дървесни нотки, чувствени подправки и гореща канела.“, казва парфюмеристът Никола Болио. “Добавихме щипка босилек за провокативно първо впечатление и сърдечни нотки на сочен ананас за свежест.“.

Kenzo L'Eau Par с ванилия, розов и зелен пипер

L'Eau Par Kenzo Femme - за нея

Ароматът се открива с изискана и чиста замразена мента и искряща мандарина. Розовият пипер затопля и внася прозрачност и чувственост. Женствената и цветна сърцевина съдържа цветове от лотос. Устойчивост на аромата дава основата от кедър и мускус.

L'Eau Par Kenzo Homme - за него

Mодерен аромат от аква-ароматната група с връхни нотки юзу, средни нотки листа от лотос и водна мента и основни нотки зелен пипер и бял мускус.

Dior Addict и Dior Fahrenheit с бурбонска ванилия

Dior Addict за нея

Съблазнителна и очарователна парфюмна вода с ориенталски акцент. Свежите връхни нотки съчетават листа от мандарина и цвят от копринено дърво. Основните нотки са чувствено заключение с бурбонска ванилия. Ароматът е сладък и съблазнителен, създаващ впечатлението за блясък.

Dior Fahrenheit за него

Аромат, който вибрира и излъчва чувствеността на ориенталска кожа, извисена чрез нови и скъпоценни сурови материали. Връхните нотки са още по-нежни отпреди, подчертани от нотките на женско биле и подсилени от жизнеността на сицилианска мандарина. Цветните нотки остават намалени, докато всички останали са изявени с нова плътност, благодарение на листа от виолетка абсолю, докато ром абсолю е съчетан с нотките на кориандър и кумин, придаващ пикантен чар. Основните нотки, обградени от бурбонска ванилия абсолю, излъчват аромата на Fahrenheit и подчертават жизнената му съблазнителност.

Hermes Eau des Merveilles с амбъргрис

Eau des Merveilles предизвиква невероятни и приятни усещания, разказвайки приказка за въображаемо пътуване в Hermès, с крака на земята и глава в облаците. Искрящ и топъл – смес от амбър, дървесини и балсами. Тълпа от ненатрапчиви, мистериозни, удивителни герои: дъбов мъх, балсам от Перу, сълзи от Сиам (бензое), смес от амбъргрис, елеми, горчив портокал, пипер от Индонезия.

Nuxe Prodigieux le parfum с роза и ванилия

Изумителен, чувствен и пристрастяващ, с ухание на бергамот, мандарина и портокалов цвят, новото ароматно изкушение на Nuxe искри с кадифен цветен букет от роза, гардения и магнолия. Основата на парфюма ще провокира романтичен танц на сетивата ви между кокосово мляко и ванилия. Основавайки се на удивителната природна концепция на марката, Prodigieux le parfum е създаден под формата на натурален спрей.

Antonio Banderas King of Seduction Absolute с лавандула и ветивер

Ароматът привлича с освежаващите морски акорди, съчетани с цитрусови нотки от грейпфрут. Сърцевината му се разгръща с горещи подправки, включващи кардамон, контрастиращи със свежа лавандула и подчертано мъжествени ароматни нотки. Съблазнителните пикантни акорди са подсилени в основата с мек аромат на кожа, обляна с фини дървесни нотки на ветивер и мъх. Селективно подбраните нюанси подсилват индивидуалността на аромата – символ на победителя, с абсолютната власт на съблазнител.

Avon Femme Icon с роза и пачули

Avon разкрива тайната на женското обаяние с новия си аромат Femme Icon, вдъхновен от неугасващата сила на автентичната красота. В сърцевината си парфюмът носи кадифени листенца от роза, а меките дървесни нюанси на пачули се преплитат с масла от червени плодове, за да допълнят ароматния букет с топлота и чувственост. Парфюмът с ухание на есенно вълшебство създава приказно усещане за ефирност и превръща всяка дама в неподражаема икона на женствеността.

Идеален за потапяне в романтичния полъх на есента, ароматът деликатно обгръща сетивата и създава усещане за сила и увереност. Femme Icon e съвършеният парфюм за всяка дама, която иска да притежава обаянието на изтънчена икона, без значение къде отива или какво прави. Парфюм със собствен характер и неустоимо обаяние за женственост, неподвластна на времето.

Elode Bliss с жасмин и пачули

Искрящ и изпълнен с енергия аромат, който въплъщава женствеността на младата и окрилена жена, която се наслаждава на всеки миг от живота. Свежа комбинация от сочни плодове на върха на аромата, изградена около нотки на ягоди Мара и малини, и романтичен цветен букет  в сърцето на аромата, който изразява една нова интензивна и модерна чувственост.

Прочетете още:

Парфюми с аромати на цветя

Парфюмът – най-желаният подарък

Дизайнерски парфюми

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти