А ти смела ли си? Време е за щури, цветни кичури!

Цветни, богати, разкошни кичури в най-различни щури цветове – модата по шарените коси най-накрая се пренесе смело и по родните ширини и днес да имаш сини и розови нюанси в прическата не е сигнал за екстравагантната ти натура, а нещо сякаш нормално. И Слава Богу! Проблемът обаче е, че не винаги това, което ни харесва на снимка, е приложимо напълно в ежедневието, нали? Колкото и да ни харесват нестандартните прически, не винаги можем да си ги позволим, особено в училище или в бизнес средата, в която работим. Но ето че има как да се сдобием с желаната прическа точно за моментите, когато я искаме!

Коса цвят
Снимка: Unsplash

Модата по цветните коси

Нека първо обаче първо се вдъхновим! Преди да пристъпим към щурата цветна коса, необходимо е да изберем какво точно искаме. А изборът наистина е голям – от един цвят кичури в косата в стандартен нюанс – русо или кестеняво, тип омбре

През разноцветна коса, събрала сякаш цялата дъга в себе си. Тези красиви преливки са супер вдъхновяващи, нали?

Коса цвят
Снимка: Unsplash

Боядисване със степчета?!

Първо, нека разгърнем съвсем накратко темата за боядисването на косата в домашни условия със сокчета и степчета. Това е въпрос на личен избор, но ви съветваме да не го правите. Ако ще боядисвате косата си трайно, доверете се на проверена и изпитана боя за коса – учените си знаят работата и са създали страхотни бои, с които всяка дама, която няма средствата или времето за фризьор, би могла по лесни указания да се сдобие с желаната прическа. А ако се съмнявате в способностите си – доверете се на фризьор.

И все пак, ако искаме да боядисаме косата си в щури цветове за кратък период от време, най-лесният и безболезнен вариант е да го направим със спрейове. Тъй като тенденциите по цветните коси са изключително засилени в последните сезони, най-различни фирми създадоха много лесни и готини за употреба спрейове за коса, които се отмиват след първи душ с шампоан.

Коса цвят
Снимка: Unsplash

Първо, съветваме ви косата ви да не е идеално права, поне не и за първите няколко опита – не е толкова лесно да се нанесе прецизно спреят и по-скоро небрежните вълни ще прикрият плахостта на поставянето на спрея. Ако искате да разберете как да си направите такива вълни, оставям линк към видеото ми, в което показвам.

А ето и какво още ще ви е необходимо:
- Спрейове за коса в желаните цветове.

Коса цвят
Снимка: Unsplash

- Стара тениска.

- Няколко листа хартия.

Първо, разбира се, обличаме старата тениска, за да не изцапаме новата си дреха от спрейовете. След това хващаме долни и вътрешни кичури коса и ги отделяме от общата грива, прибирайки я с шнола. Поставяме листа хартия отдолу, Насочваме спрея на разстояние от около 20-30 см и пръскаме смело. Оцветяваме колкото коса пожелаем и изчакваме добре да изсъхне. Така кичур по кичур и цвят по цвят изпъстряме колкото коса пожелаем.

Важно е кичурите да бъдат вътрешни, защото в противен случай рискуваме да не успеем да ги боядисаме до самия корен прецизно или да впръскаме боя в кожата на главата, което естетически не изглежда никак добре. Накрая пускаме цялата коса и леко разресваме с пръсти, за да се слеят естествено кичурите. Воала! Ефектна и цветна прическа, която може да се отмие още същия ден.

Коса цвят
Снимка: Unsplash

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти