А ти как се справяш с изпотяването?

А ти как се справяш с изпотяването?
Снимка: Thinkstock

Имаме прекрасен късмет, че сме жени. На наше разположение са безчет продукти, които ни карат да се чувстваме, да изглеждаме и да ухаем от прекрасно по-прекрасно.

Приятен аромат, нежна грижа, мекота – това е всяка edna от нас, но по своя неповторим начин.

Дори когато се грижим за не толкова женствената си страна, каквото е изпотяването, имаме почти неограничен избор.

За да хвърлим малко светлина по темата с борбата с изпотяването, се попитахме сами себе си коя какви продукти ползва и защо.

Вижте мнението на редакторите в Edna.bg на тема продукти против изпотяване и споделете с нас какъв е вашият избор. Освен безупречната лична хигиена, разбира се. За нея нямаме право на избор, тя е абсолютно необходима.

Лили

Първото известие, което тялото ми даде, че навлиза в пубертета, беше миризмата на пот.

В един ден я усетих силна, неприятна и стряскащо чужда миризма. Тя не зависеше от къпане или физическа активност, просто беше там. Отчаянието беше пълно, но мерките бяха взети веднага.

Започнах да използвам сух дезодорант – всяка сутрин преди обличане и всяка вечер след къпане. Сега – десетина години по-късно, хормоните ми отдавна са в норма, а миризмата - само неприятен спомен, но сухият дезодорант си остава.

Предпочитам го пред рол он и го ползвам задължително сутрин. Вечер след баня си пръскам подмишниците с дезодорант, тъй като не изпитвам нужда за нещо по-плътно и сериозно като защита.

Велина

След дълги години на ползване на стик, се върнах към добрия стар дезодорант. Бях забравила колко е приятно усещането на свежест, което дава пръскането. И даже самият звук е звук на свежест. Няма го и усещането за лепкавост, което стикчетата ми носят.

От последния път когато ползвах дезодорант, формулите са се променили много, моята грижа към тялото ми също се е променила. Липсата на алкохол в дезодорантите и коламаската премахнаха онова щипещо чувство, което беше неизменен спътник на пръскането с дезодорант преди години.

Сега вече не е опасно и за озоновия слой и с радост използвам отново дезодорант. Избирам такива с нежна миризма и се наслаждавам на чувството за чистота през целия ден, без да ми лепне, както ставаше със стикчетата и ролона.

Мария

Харесвам рол-он дезодорантите против изпотяване, защото имат дълготрайна защита и аромат. Освен това, ако ги нанесеш минута-две, преди да облечеш блузата си, те попиват в кожата достатъчно добре, така че да не оставят следи по нея.

Любимата ми част от използването на рол-он е мекотата и нежността, с която даряват кожата под мишниците. Това е усещане, което не може да се постигне нито с дезодорант, нито със стик.

Тъй като епилирам зоната на подмишниците си, съм установила, че рол-онът пасва най-добре на кожата ми, когато съм ползвала епилатор върху нея. 

Още по темата: 

Лесни решения против изпотяване

Как да намалите изпотяването

Защо се потим така обилно

Как да се грижим за деликатната кожа под мишниците 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти