5-те тайни на естествено красивите жени

5-те тайни на естествено красивите жени
Снимка: Thinkstock

Велина Томова

Красиви са само избрани, смятат жените, които не се вписват в моментния идеал за красота.

Красиви са всички, смятаме ние, стига да полагат мъничко грижа за това, което имат.

Каквито и да са наложените идеали за красота, е много трудно да бъдат достигнати от повечето, просто защото всеки от нас е уникален. Със своята си форма на лицето, очи, нос, коса и усмивка, човек е абсолютно единствен.

И е жалко, да се опитваме да приличаме на някого другиго.

Ето какви са тайните на естествено красивите жени:

Хранят се правилно

Със сладкиши, чипс и безалкохолни няма да подчертаете естествената си красота. Наблегнете на плодове и зеленчуци, вода, достатъчно полезни мазнини (от риба, ядки и семена) и кожата ви ще засияе.

Спят достатъчно

Недоспиването състарява и влошава качеството на кожата, почти колкото и пушенето на цигари. Трябват ви около 8 часа сън, за да дадете на кожата си възможност да се възстанови.

Спите ли недостатъчно, бръчиците, сивият тен и сенките под очите са ви гарантирани. А те не се римуват с „красота“.

Ходят на дерматолог

Грижата за кожата е като грижата за всеки друг орган. Когато нещо не е както трябва, е редно да се обърнете към специалист.

Някои от кожните състояния показват сериозни вътрешни проблеми, като неправилна хормонална секреция, например, докато други уж сериозни кожни състояния могат да се решат лесно с правилна терапия.

Каквото и да се случва с кожата ви обаче, най-добре е да се доверите на лекар-специалист, а не на съветите на приятелки или Гугъл.

Използват подходяща козметика

Не може да оставите цвете без вода и светлина, и да очаквате да разцъфти. Така е и с кожата. Козметиката, която слагате на лицето си, трябва да е подходящата за вашия тип кожа, за вашия начин на живот, за вашите особености.

Това, че един крем действа добре на приятелката ви, не означава, че ще действа добре на вас. Но не значи и че крем, който е създал проблеми на някой друг, няма да е идеалният крем точно за вас.

Естествено красивите жени знаят, че винаги е важно да изпробват продуктите, които ще нанасят въргу кожата си, и да се консултират, за да определят своя тип кожа и подходящата за нея козметика.

Усмихват се

Сиянието, което очите придобиват при истинската усмивка, разкрасява всяко лице.

Така че, дори да имате лош ден, да не сте доспали или просто да ви е криво, усмихнете се в огледалото. Ще се почувствате и ще започнете да изглеждате много по-добре.

Още по темата: 

Как да изглеждате с 5 години по-млади

Грижата за кожата повишава самочувствието

Какво правят децата с кожата на майките си

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти