-
6/7. 10 причини да започнете да ядете хляб с квас
По-добър за чувствителните към глутен.
По-дългото време за приготвяне на хляб с квас означава, че голяма част от протеиновия глутен се разгражда на аминокиселини, преди да го консумирате. Обстойното накисване, изплакване и други стъпки на приготвянето му означава, че е по-лесен за ядене и смилане, особено ако имате лека чувствителност към глутен. Важно е обаче да се отбележи, че обикновеният хляб с квас не е без глутен.
Не се препоръчва на хората с цьолиакия да ядат хляб с квас, освен ако не е ясно обозначено, че не съдържа глутен или не е направен у дома по сигурна рецепта.
10 причини да започнете да ядете хляб с квас
Още от галерии
Хороскоп за деня
Каква си според асцендента си

Магическата топка

Виж Съновника на Edna

Виж Тайна на деня

Изтегли Късмет на деня

Изтегли Карта Таро на деня

Най-четени
- 5-те женски имена, които носят най-силна положителна енергия
- „От онази вечер не искам да прекарвам време с никоя друга“: любовта, която промени живота на Матю Макконъхи
- 10 красиви български имена за момичета, които заслужават отново да станат модерни
- Каква жена си според древния египетски хороскоп?
- 5 гениални, но ужасни мъже, които съсипаха съпругите си
- 7 женски навика, които едно време са били срамни