-
6/7. 10 причини да започнете да ядете хляб с квас
По-добър за чувствителните към глутен.
По-дългото време за приготвяне на хляб с квас означава, че голяма част от протеиновия глутен се разгражда на аминокиселини, преди да го консумирате. Обстойното накисване, изплакване и други стъпки на приготвянето му означава, че е по-лесен за ядене и смилане, особено ако имате лека чувствителност към глутен. Важно е обаче да се отбележи, че обикновеният хляб с квас не е без глутен.
Не се препоръчва на хората с цьолиакия да ядат хляб с квас, освен ако не е ясно обозначено, че не съдържа глутен или не е направен у дома по сигурна рецепта.
10 причини да започнете да ядете хляб с квас
Още от галерии
Хороскоп за деня
Каква си според асцендента си
Магическата топка
Виж Съновника на Edna
Виж Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Най-четени
- Изповедта на една 50-годишна жена: „Стара съм за тези неща!“
- ТЕСТ: Избери си котка и разбери какво послание ти носи тя
- Тест: Кафето, което обичаш да пиеш сутрин, разкрива какъв човек си
- Да откриеш дъщеря си след 26 години: Тайната, която промени живота на Чък Норис
- 8 места, където трябва да правиш секс поне веднъж в живота си
- 10-те най-вредни храни в България
