Така ми се иска 8-ми март да продължи завинаги и мъжкото поведение да остане такова, каквото е днес

жена цветя пролет
Снимка: Istock

Честит празник на всички дами! Този ден е ваш, само ваш, впрочем заслугата за самия живот също е ваша, от вас започва светът и свършва с красотата ви! Така ми се иска осми март да продължи завинаги и мъжкото поведение да остане такова, каквото е днес, да има и други поводи за романтика, не просто букети с рози и мили приказки, а истинско отношение.

Доколкото аз съм забелязал, има и по-важни неща за жената от цветята. Верността, например. Взаимността също. Всяко едно малко действие за нея е от значение и може да провокира огромно противодействие. Затова ние момчетата следва да бъдем бдителни.

Жената е ваза, която веднъж счупи ли се – няма залепяне.

жена цветя пролет
Снимка: Istock

Може да те заблуди, че всичко е наред – след като веднъж си я прекършил, но вярвай ми – заблуждава те. Жената – еделвайс е изчезващ вид в днешното погубено време. Тя е природата.  Всъщност – не смятам, че е толкова трудно да бъдеш нормален, да проявяваш нежност, нищо че имаш топки, да бъдеш галантен, понякога дори да целуваш ръка на партньорката си. Това последното е доста позабравено изкуство, но все пак реших да го спомена. 

Великият Джон Ленън казва така: "Жената е негърът на света." Това е една от най-тъжните и за жалост верни метафори, които съм чувал някога. Не бива да е така, по дяволите! Не бива нещо неземно красиво, създание, спуснато отгоре, дошло свише, за да осъществи самото продължение на живота, да бъде обезличено. Съвременната жена, прощавайте, но го мисля – е превърната в домакиня. В чопър. В отдушник. Сякаш самата ѝ изконна функция е поставена на заден план. Функцията да бъде майка. Да изпълни дълга си към Господ. Заменена е с някакви десетки дреболии, които нямат абсолютно никакво значение. 

жена цветя пролет
Снимка: Istock

Жената-майка – това е капката, чистотата, сълзата Божия.

Това е дланта, на чиито линии е изписана цялата нежност в тая Вселена.

И ако има смисъл на днешния ден да се замислим за нещо, то е – има ли как да отдадем на тази жена-майка нужната почит? Има ли как да я върнем към нейната природа? Има ли как да я успокоим, да я погалим, макар навън да иде буря? Като поет, аз бих го направил със стихотворение, ако ми позволите. 

жена цветя пролет
Снимка: Istock

ТЯ 

тя – самото начало на реалността 
тя – вечната омая, прекрасността 
тя – неизлишната дума в строфата 
тя – гарафата с вино, нектара, амброзията 

без нея това място 
в което се намираме 
рязко би опустяло

без нея това безвремие 
което причинява 
рязко би отлетяло 

жената не е тяло 
тя свещен дух е

Edna.bg празнува 7-ми рожден ден! Участвай в нашата игра ТУК и спечели страхотна награда! >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти