Секстормоз или просто тормоз от секстормозените

Секстормоз или просто тормоз от секстормозените
Снимка: netinfo

От две седмици слушам как светът е голям и секстормоз дебне отвсякъде. Какво си мисля честно ли? Ми, мисля си, че секс тормозът е напълно оскърбително, недопустимо, възмутително и абсолютно неприемливо поведение.

И няма никаква причина, която да го оправдае. Но това е логично всички да го осъдим. Много ясно. Няма нищо по-гадно от някой тъпак, който се възползва от това, което е, за да тормози момичетата (или момчетата) без значение за какво.

Ама има и едно "обаче". Ето го обачето.

Застанала ми една журналистка и казала, че преди 15 години сегашният министър на отбраната на Великобритания ѝ бил докоснал коляното, ама за нея случаят бил приключен.

И какво да направи човекът, който е поименно цитиран ? Излиза и казва – Сори, ама честта ми не позволява да остана на този пост. Щото една шматка се сетила с 15 години закъснение, че май е сексуално тормозена.....това последното си го добавих аз.

Е, на какво прилича това? Първо – 15 години. Къде спа, бе муцка!? Второ – какво ни казваш? Почувствах се сексуално малтретирана, ама за мен случаят е приключен. Кое по-точно?

Че си се почувствала сексуално малтретирана или че случаят е приключен? И кога – сега ли си се почувствала сексуално малтретирана или преди 15 години и съответно, кога случаят е приключил – сега или още преди да е започнал?

Друго. Някой прави нещо и след 10 години изведнъж всички се сещат, че са опипвани, че им е подмятано, че са заглеждани, че са унижавани и че не се прави така.

Наистина не се прави така, но още по-малко се обявява постфактум, кое точно не се прави. Режисьори, актьори, политици, шефове, какви ли не се оказва, че някога са тормозели някого.

Първи и основен проблем. Защо са го правили? Лошо, непростимо. Нищо не ги оправдава. Коментирахме го.

Втори проблем, обаче. Защо тези момичета (и момчета) са чакали толкова дълго и по този начин са давали индулгенция на „насилниците“ си, че с мълчанието си може да им се размине!? Нима и преди 10-15 години светът не е бил също толкова развит и нетолерантен към злоупотребата с положение с цел сексуално малтретиране? Не мисля.

И тогава и сега ние сме непримирими към несправедливостта и ако някой е силен, той е силен не защото може да натисне силно някоя служителка близо до принтера.

Трети проблем. Нима можеш да се оплачеш от сексуален тормоз и да останеш на същото място, със същото обкръжение и при същите условия с аргумента, че алтернативата би била да си безработна/ безработен, по-ниско оценен или по-ниско платена!?

Опа. Тук имаме автогол. Защото с търпимостта, която демонстрират повече от жертвите на сексуален тормоз, те показват, че поставят кариерата, заплащането и работата си над собствената си чест.

Искам да ви кажа, че в минутата, в която усетя, че моралните ми линии са пресечени, това ще е и последната минутата на мястото, на което съм. И в това няма никакви нюанси и никакви гънки. Аз съм това и това е повече от работата ми и заплатката ми. Точка.

Четвърти проблем. Дефиницията за сексуално посегателство. Преди две години по време на посрещането на новата година в Кьолн имаше оплаквания от жени, които са сексуално малтретирани от бежанци. Имаше и снимки, филми....

Ей, Божееее, тогава какво ли не казаха. Че момичетата се държали предизвикателно, че то по принцип на бежанците културата им била такава, с две думи, че не било чак такъв проблем....Айде, моля ти се!

И слушам разни феминизирани, как дори мисълта, че би направил нещо, е посегателство, че погледът бил посегателство, че мимиката и езикът на тялото бил посегателство.....

Слушай, феминизираната, няма норма, според която да съдиш някого за неговите намерения. Съдят ни според действията ни, а не според намеренията ни. Няма начин да държиш отговорен някого заради погледа му, или мимиките му, или езика на тялото му.

Така, както и никой не ни прави евала заради добрите ни намерения, а ни оценяват заради добрите ни действия.

Тоест, ако ми харесваш, няма сила, която да ме спре да си мисля каквото си искам свързано с теб. Няма да се натрапвам, защото съм възпитан. Но може и да ми проличи. Да, ще ми проличи.

И няма да го крия и потискам, защото съм импулсивен, сърцат и оценяваш мъж, а не #потиснатравнодушенполитическикоректенистерилен представител от мъжки пол с добро поведение. Fuck them! И ако ти се държиш като ощипана госпожица, това е твой проблем.

И може би проблемът е, че твърде много обръщаш внимание на статута си да се държиш като ощипана госпожица, без да са те ощипали.  

Пишете на Симеон Колев на edna@netinfo.bg.

Припомнете си още от Симо Колев

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти