Мило момиче, няма да си все сама...

жена прозорец сутрин дневен самота тъга
Снимка: iStock

Славея Лазарова

Мило момиче, знам че отдавна вече не искаш да се прибираш сама, а мечтаеш някой да те посрещне на вратата. Да сложи две чаши вино на холната масичка, да вземе одеяло от другата стая, да го наметне леко върху теб и да изслуша как е минал денят ти. Ти да сложиш ръката си в неговата, да отпуснеш глава на рамото му и цялата умора да излети през открехнатия към града прозорец.

Мило момиче, знам колко обич и грижа имаш за раздаване. Нау́чи как се правят палачинки, колко брашно се слага на любимия от детството ти сладкиш, за да се получи и с трепет очакваш сутрин да поднесеш на някого чаша кафе, парче сладкиш и прегръдка, докато този някой разбърква захарта в кафето си.

жена палачинки закуска сутрин готвене
Снимка: iStock

Мило момиче, сигурно ти е омръзнало да получаваш сватбени покани за един, да се надяваш някой непознат да те покани на случаен танц и всички да те питат с поглед защо още си сама. А ти да се усмихваш сякаш няма нищо, да криеш празнината в душата си с шумен смях и леко махване с ръка, докато казваш „И така ми е добре“.

Мило момиче, знам че понякога усещаш любовта толкова близо, че сякаш обърнеш ли се, ще я хванеш за ръка. В следващия момент пък се чудиш дали изобщо някога ще ти се случи. Един ден си окрилена, друг – нямаш капчица вяра.

жена плаж море залез самота тъга
Снимка: iStock

В какъвто и ден се усещаш днес, запомни едно – любовта е странна птица и долита тогава, когато тя реши, че е време.

Не пита, не предупреждава, а връхлита с цялата си лудост. И е красиво. Лудо. Прилича повече на чудо. Днес може да се прибереш съвсем сама, но след няколко дни вечерите ти може да се споделени – да ухаят на вино, да блещука една свещичка някъде там, да заглъхват думи, да ехти смях, да туптят две сърца и да чакат трепетно да се събудят заедно на сутринта.

Тази вечер отвори тефтера с рецепти, забъркай малко смес за палачинки и я остави в ъгълчето на хладилника. На сутринта направи колкото за двама. Никога не знаеш кога ще свърши самотата и кога от една чаша кафе... ще станат две.

двойка любов връзка кафе сутрин
Снимка: iStock

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти