Малко по малко, като първа любов

любов връзка двойка
Снимка: iStock

Животът е пълен с метафори, затова е поезия сам по себе си. За културния човек те са символи, с които съизмерва собственото си съществуване, докато за безпросветния обикновено са сравнения, които изпълват битието му със скука. Нищо не е еднозначно. Красотата е субективно понятие, но въпреки това има състояния и моменти, които изпълват сърцата ни с възторг.

есен любов двойка връзка щастие
Снимка: iStock

Понякога сме толкова влюбени, че ни се иска всичко останало да умре, да изчезне от лицето на земята в името на тази наша велика любов. Друг път сме толкова опиянени от тъгата, че споменът за раздяла с някого извиква у нас усещането за реалност, което пробужда съзиданието.

Всяка секунда ние творим чрез думите, чрез мислите, чрез нотите, чрез мечтите, които превръщаме в цели – с всяко вдишване допринасяме за колективната красота на самия живот.

Рано или късно се научаваме да ценим малките неща. Те придават смисъл на дните, те ни движат напред към нови приятелства и възможности. С времето проумяваме, че наистина е най-мрачно точно преди зазоряване и че винаги става една идея по-топло, когато най-сетне снегът завали.

Сякаш сме орисани да разгадаваме смисъла малко по малко – като първа любов.

есен любов двойка връзка щастие
Снимка: iStock

Свободата да бъдем себе си, не е трудно достъпна. Понякога е нужно само да затворим очи, за да я припознаем отново. Тя има мирис на слама, а есента ѝ дава възможност да развихри творческия си заряд.

Да съзидаваме придава смисъл на всяко утро, което ни приветства.

любов есен
Снимка: Thinkstock

Понякога не осъзнаваме колко сме щастливи. Лутаме се в търсене на някого и нещо, без да разбираме, че те вече са част от живота ни. Егоизмът кара думите да онемеят, а нотите да замлъкнат. Щастието е в това да раздаваме и да споделяме, защото без другите то не може да съществува.

есен любов двойка връзка щастие
Снимка: iStock

Няма нищо по-отчайващо от това да осъзнаваме своите слабости и грешки и да не предприемаме нищо, за да се поучим от тях. Когато пишем собствената си история, трябва да можем и да зачеркваме излишните изречения. Историята не става по-малко истинска, ако сме намерили точните метафори. Съдържанието не зависи от дължината на произведението.

Изкусното в поезията е да кажеш много с малки думи. Точно както малките неща придават безценна стойност на живота, който ни е дадено да изживеем.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти