Колонката на Симо Колев: (Секс) машина

Симеон Колев - Симо
Снимка: Личен архив

Секс машина. Най-вече машина. С “машина” се обръщаме към човек, който се справя с нещата, като машина. Тоест, готино е да ти кажат машина.

В същото време сме гледали по филмите и сме чели по книгите, че “машините” винаги са се стремяли да се доближат до хората. Вероятно на машините им е готино, ако им кажеш “човек”, когато правят нещо като хората. Не особено съвършено.

Всеки се бори за съвършенство. И ние. И те. И ти. Макар и не особено точно дефинирано, ние ще ги победим. И ще станем като тях.

Човекът рано или късно наистина ще стане машина. Звучи ти абстрактно? Да се обърнем към секса. Нима не го искаш с някакви параметри?

Нима не предпочиташ да бъде с хиперболизирани параметри.

Голям, твърд, крив, прав, издръжлив, с фантазия, старателен, чувствен, адаптивен, гъвкав, сетивен. Но не и естествен. Не и какъвто ти се е паднал. Задаваш параметри, скъпа. Може и да не ги постигнеш, но ги задаваш, търсиш, искаш. Дори и да живееш в мир с това, което имаш.

Би се зарадвала на подобен микс от способности, ако можеше да ги имаш. Това е крачка към желанието ти за секс машина. И ние сме така. Разбира се, че и ние търсим един микс от качества и с удоволствие бихме махнали негативите и бихме увеличили позитивите.

Да, и ние търсим секс машина. Родителите ни не са го търсили, защото не са вярвали, че е възможно. Децата ни все повече ще го търсят, защото ще е все по-възможно. Виртуална реалност, 4D, 5D, емоционална стимулация чрез технологии...

Да оставим секса, макар, че не искам да го оставям, да знаеш.

От 1300 сорта ябълки по света, ти ядеш 2 или 3 или 5. Всички ядем 2, 3 или 5. Вкусът ни е унифициран. Всички ядем еднакви неща, защото вкусът ни е унифициран и търси еднакви вкусове. Една от основните черти на машините е унификацията им. Това е с цел – по-лесна поддръжка. Като при колите. Има 4-5 вида моторни масла и те са ОК за всички милиарди коли по света. Унификация, мила.

Ти вече си тръгнала съвсем уверено по пътя на машините и по още една причина. Ти си “ON”. Най-вече “Online”. Помисли, кога за последен път си си изключвала смартфона вечер? Въобще знаеш ли, как да го изключваш? Старите телефони се изключваха, като задържиш старт бутона по-продължително време. Сега не знам. Продават смартфоните включени. Непрексънато си “логната” някъде. Непрекъснато си във Фейсбук. Непрекъснато си в някой чат, все си някъде виртуално. Навсякъде виртуално и никъде лично. Със сърцето и душата ти. Машините правят същото.

Те никога не са били индивидуални единици, а винаги са били с колективно съзнание в мрежа. Машина, която не е “ON”, е машина, която е “OFF”. Нефункционираща машина с безсмислено съществуване. Точно като теб.

Има програми, които ти показват, колко процента от написаното от теб ще бъде разбрано от този, който го чете. Колкото по-просто, ясно, с познати и безинтересни думи е написано, толкова по-добре. И много “хора” ползват тези програми. Това е и основен начин на комуникация между машините. С прости алгоритми. Предава се информация. Не се общува.

За всичко има хапче. С хапче лягаш, с хапче ставаш, с хапче си щастлива, или не толкова потисната, с хапче не те боли. А сега замени “хапче” с копче. Като при машините. С копче лягат, с копче стават. Всяко едно копче отключва някаква функция. 

Мислехме, че ще и е по-лесно. Имам предвид целия този технологичен напредък. Мислехме, че като заменим факса с мейл и спестим досадното чакане на факс сигнал, ще имаме повече време да общуваме, да четем, да правим по-бавни обяди и по-дълъг секс.

Мислеше си, че ще имаш повече време за себе си. Не. Останала си само със себе си. Това се е променило. Нямаш време за друг, нямаш време за друго. Технологиите те занимават, технологиите занимават и хората около теб. Мъжът ти, децата ти. Зависима си от ток и wi-fi.

Мислеше си, че като замениш хартиеното писмо с Фейсбук и като имаш връзка с всички, които някога си познавала и още няколко пъти по толкова, които никога не си познавала, няма да се чувстваш самотна и винаги ще знаеш кой какво прави... Все ще бъдеш в центъра на някоя вселена.

Но да знаеш. За машините никога не е било от значение дали са в центъра на някоя вселена или са извън нея. И никога не са плакали, ако не са едното или другото. Само да знаеш.

Пишете на Симеон Колев на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти