Кажи ми как общуваш, за да ти кажа кой е сезонът на твоята любов

двойка любов есен
Снимка: iStock

Мая Николова

Сезоните на любовта са валидни за всеки тип любов. Може би думата „любов” е малко плашеща и не на място, когато говорим за емоционални очаквания по отношение на колеги, работодател, делови партньори, съседи и дори за децата ви. Затова тук, в продължението на предишния материал (Кажи ми как искаш да те обичат, за да ти кажа кой сезон си), ще принесем ново, по-богато значение и ще поговорим повече за това защо ни е нужно усещането за любов.

На практика всичко в живота ни се свежда до това от какво се чувстваме добре. И повярвайте - ако смятате, че се чувствате добре единствено и само от конкретен човек или хора, това е ярко червен светофар за вас! Никога не правете грешката да възлагате личното щастие на плещите на някой друг, та дори това да е  собственото ви дете. Та нали раменцата му са толкова крехки?!

зодии щастие
Снимка: Pexels

Всеки от нас има в себе си нещо като хранилище на всичко онова, което ви прави щастливи и удовлетворени. Това е т. нар. емоционален резервоар, който се пълни от различни за вас неща, носещи  ви радост и сила. Именно това усещане за щастие, радост и сила можем да наречем любов, когато идва от любимия човек. Но ние взаимодействаме и с много други хора, а от тези взаимоотношения зависи до голяма степен качеството ни живот.

Затова е нужно в компанията  на този кръг от хора да се чувствате щастливи и удовлетворени. Това означава, че познаването на сезоните на любовта ще ви е от огромна полза във всяка сфера от живота ви. Не е нужно всеки да ви обича, но е нужно с всеки да се чувствате градивно, удовлетворяващо и спокойно – все описания на това, което изпитвате, когато емоционалният ви резервоар е пълен. А той, както знаем, се пълни с различни за всеки от нас неща.

Нека да припомним: словото и общуването като цяло носят удовлетворение и щастие на хора, които спадат към групата на есенния любовен език, или с други думи, емоционалният резервоар на тези хора винаги е пълен, ако те хубавичко са си побъбрили през деня.

В този смисъл, за такива хора е добре да избират професии, свързани с комуникацията във всичките ѝ форми. За тях е ползотворно да работят в екип и да разработват групови проекти. Хубаво е да живеят в блокове с много апартаменти и дори да поемат длъжността „домоуправител”. Те чудесно биха се справяли и с големи домакинства – с много деца в семейство или в съжителство със свекър, свекърва и т.н.

жена есен
Снимка: Pexels

Говорещите есенния любовен език са добри компаньони. Те умеят и да говорят и да изслушват. Диалогът за тях е от съществено значение. Запомнете – ако около вас има есенен тип човек, не го оставяйте да папагалства. Тези хора обичат да им се отвръща и да чуват мнението и на другия участник в разговора. Това е много важно, ако работодателят ви влиза в тази категория. Винаги се включвайте, за да види, че участвате активно. Това ще ви донесе точки.

Ако вие самите не сте от този тип, но на вратата ви се появи домоуправител – „есен” например, или предайте щафетата на някоя „есен” от семейството ви, или си определете колко минути можете да отделите на „есента” пред вратата  ви, за да отдадете своята лепта на олтара на любовта. Усмихвайте се, кимайте и следете часовника. Щом настъпи вашия минимум, учтиво се сбогувайте. Запазете спокойствие и вярвайте, че някой някога някъде ще напълни и вашия емоционален резервоар по този начин.

зима
Снимка: iStock

Ако сте човек, който се скъпи на думите, но за сметка на това обича да е полезен и в услуга  на другите – вие сте „зима” по отношение сезоните на любовта. Вашият емоционален резервоар се пълни, когато помощта ви се търси и вие можете охотно да я дадете. Действието е вашият универсален език, добротворчеството – запазената ви марка. Ето защо е чудесно да изберете професия в сферата на услугите.

Вероятно ще изпитвате истинска наслада да живеете в къща с двор, в който винаги да може да си намирате работа, а и в дворовете на съседите сигурно често ще се нуждаят от помощта ви. Ако самите вие не сте такъв човек, но около вас в семейството или в работата има човек „зима”, сте истински късметлия. Божия благодат е, когато сте заобиколени от хора, които живеят, за да ви бъдат полезни във всеки един момент. Не забравяйте - когато „зимата” помага, за да се чувства щастлива, тя очаква същото и от вас – да ѝ помогнете при нужда. Затова не пестете сили, а запретвайте ръкави. Вашето действие ще бъде като „любов” в лъжичка за услужливата „зима”.

Ако да получавате различни подаръци – от малки до по-големи, ви носи сигурност и ви кара да се чувствате спокойни и щастливи, значи говорите пролетния любовен език. Вашето хранилище на щастието се пълни, котато получавате материален израз за вашата значимост за околните. В този смисъл, вие ще се чувствате удовлетворени ако работите в търговията или недвижимите имоти.

жена пролет
Снимка: iStock

Всяка нова сключена сделка ви носи усещане за благодат в емоционалния ви резервоар, кара ви да се чувствате оценени, а това ви дава баланс и радост. Ако самите вие не сте тип „пролет”, но около вас битуват такива хора, знайте, че пътя към тях се  крие в милите малки жестове – картичка, направена от вас, бележчица с мил надпис, любимото им ядене, специално приготвено за тях. Тези дарове на любовта изискват малко, но дават много.

Ако за вас качествено прекараното време с приятел, любим или в собствената ви компания е начин да пофлиртувате с живота, значи че сте сезон „лято” според езика на любовната класификация. Да посветиш времето си на красива изложба, концерт на открито, поход в планината или кино за вас е източник на удовлетворение и радост. Кара ви да се почувствате влюбени в света и изпълва тялото и душата ви с огромен запас от щастие и радост. Онези, които са удостоени с честта да споделят тези мигове с вас, допринасят за това да се чувствате много обичани и заредени.

За хората тип „лято” най-подходящи биха били професии, свързани с развлекателната индустрия. За вас е добре да живеете в жилищни комплекси от затворен тип, защото може би най-качествено прекараното време е времето у дома, където както казва поговорката: „и стените помагат”, и когато го правите в защитения кръг от избрани съседи, в красива и безопасна среда, вие си гарантирате несекващ приток на любов.

Ако вие не говорите този любовен език, но около вас има „лято”, не му отказвайте поканата за театър или излет. Вместо да си търсите повод да откажете, тичайте да си купите туристически обувки или официален тоалет. Очаква ви преживяване, което ще се помни! Защото да дадеш и да получиш любов – не е ли това единствената разумна причина да предприемем това безумно пътуване, наречено „живот”?!

жена лято зодии
Снимка: iStock

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти