Какъв го предпочитат жените

Какъв го предпочитат жените
Снимка: netinfo

Значи не се опитвайте да се надвикате с претенции и с доказателства за тях.

Ще се изпокараме като махленки на пазар, ще се натаманим по групички да въздишаме, ще се надцакваме със сладостен или горчив опит, ще изпаднем в нирвана, ще се изчервяваме под фон-дьо-тена заради блаженствата или провалите си и още куп предпоставки, дето просто не ми се изреждат, всяка жена ги знае.

В тая работа универсалност няма. Някои го предпочитат длъгнест, други по-тантурест, за трети външния му вид няма кой знае какво значение, важното е да им пасва, искат го да е фин и изтънчен, да е отговорен във всеки един момент, да е работлив, да им е на разположение, да знае как да ги забавлява, да не им досажда обаче, да се съобразява първо с тях, после със собствените си необходимости, да се оставя в ръцете им, да се грижат за него и да е благодарен, да е нежен и груб, да е Той.

Тоест да им е по мярка.

А женската мярка е много широко понятие. Почти колкото мъжката, че и отгоре.

Защото ние сме тези, които избират.

Да, да, ако още някой си мисли, че не е така, да се освести навреме. Аз първо го чух и малкият ми мозък (не анатомически като дял от големия, а чисто възрастово), неопитен и запознат с темата от книги, филми и момичешки шушукания, просто започна да се пръска по гънките в желанието да разбере и да възприеме.

Седяхме с Великолепния Еди на прозорците на ВИТИЗ, пред нас течеше пълноводната река на „Раковска”, трябва да е било началото на лятото, защото се бях кукнала направо от училище с престилчицата, последни дни преди ваканцията, чакахме Уляна с някой от тълпата й ухажори, които я сподиряха като свита, за да се преместим отсреща в Унгарския ресторант.

Снимка: netinfo

Пояснителна скоба: по това време всички мислеха, че ще ставам актриса, защото само за това ставам, даже май и аз го мислех, но на следващата година дори и не кандидатствах. Българският театър понесе огромна загуба в мое лице, драстично намаля процента на миманса и ролите с една реплика. Но имах куп приятели във ВИТИЗ и прекарвах всяка свободна минута в института, пред него или в двете кръчми отсреща. Затваряме скобата.

Еди ме беше взел под крилото си, пак подчертавам, че бях не млада, а направо малка – 17-годишните тогава не взимаха детски надбавки за две-три деца. И като към девойче – покровителствено-уважително - се държаха с мен.

Та седейки и чакайки, Еди ми посочи потока минувачи, сред които удивителни красавици: Виж, мойто момиче, седим ние тук и си мислим, че избираме. Като петли сме мъжете – вирим гребен, удряме шпори, пляскаме с крила, кукуригаме, за да ни забележат. А всъщност нас ни избират.

Снимка: netinfo

Вие, жените, (леле, накокошиних се гордо до най-дребното си кокоше перце  от това „вие”) сте тези, дето гледат и отсяват – този да, онзи не.” Да, бе, аз, книжната, филмовата, старомодно възпитаната, че мъжът е покорителят, мъжът е инициаторът, мъжът е правещият първата крачка и водещият в една връзка, наистина не можех да обема тази гледна точка. С годините разбрах, че е точно така. Че животът не е бал, на който чакаш да бъдеш поканена, а че избираш кого да записваш в тефтерчето си за танците. И да приемаш или отхвърляш предложения.

Та да се върнем на въпроса какъв го предпочитат жените...

Всякакъв, стига да усетят, че е техният.

Снимка: netinfo

Може да въздишат по филмови и музикални идоли, на всяка от нас е ясно, че нито един от тях няма да слезе от екрана или сцената, за да падне в краката й и да помоли за благоволението да му отдаде сърцето си в комплект с всичките си природни дадености. Дори да приемем, дето това би могло да се случи, каква е гаранцията, че идолът ще е такъв, какъвто си го представяте? Никаква. Всъщност така е и с всеки, към когото сте насочили избора си – от съседа, през новия колега до мъжа на най-добрата си приятелка. И в още по-широк диапазон.

Няма идеални мъже, както няма и идеални жени.

Тая стара притча за двете половинки на ябълката или двете обувки, в която трябва да попаднеш на точния срез или номер, си важи с пълна сила.

Е, понякога се налага доста ябълки да опиташ, доста обувки да пробваш, доста жаби да целунеш, докато някоя се превърне в мечтания принц. И пак нищо не те предпазва от грешен избор. Ама малко те пристисквала обувката, малко не прилягала ябълката, с времето може пък да се нагоди. И това го има. Животът ни е изтъкан от компромиси, правим ги, правят ги заради нас. Обаче заради едните сини очи и ръст метър и осемдесет и шест, да си затвориш очите и да паднеш под интелектуалното и моралното си ниво… Май не е много умно.

Снимка: netinfo

Всяка жена си има някаква матрица в главата и се опитва да вкара в нея мъжа. Докато някой не счупи матрицата, защото точно той ти пасва като ръкавица.

Та какъв го предпочитат жените ли? Своя.

Когато го премерят, веднага си го познават.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти