Как действа всяка зодия при заплаха от COVID-19

коронавирус маска
Снимка: Istock

Овен - Овенът е силно подразнен от факта, че някакви си хора, били те специалисти, му дават насока как да живее живота си и най-вече от какво да се ограничава. Той има своята теория, че никакви вируси не могат да го съборят, най-малкото, защото никога не би им се дал. Все пак има толкова много неща, които трябва да свърши! Когато недоволството и гневът му се уталожат, Овенът се сеща, че сега може спокойно да се отдаде на спорт и хобита, а поради карантината, ще трябва да се състезава сам със себе си или иначе казано – най-накрая има достоен съперник!

Телец - Един обикновен човек би казал, че кухнята на Телеца е достатъчно заредена с хранителни продукти и подправки да изкара поне до лятото, но Телецът не би бил съгласен. Воден от дълбоко вътрешно притеснение, той вече е наел гаража на съседа и го зарежда упорито с всевъзможни сладки и солени храни, кафе, чай, кухненска и тоалетна хартия. Все пак винаги е по-добре да имаш в повече, отколкото да се ограничаваш. Що се отнася до ограничаването на социалните контактни и излизанията, един истински Телец никога не би имал проблем с това, след като неговият дом е неговата крепост, където задължително присъстват и любимите му хора.

Близнаци - Близнаците отдавна са забравили, че трябва да отменят билетите за предстоящето си пътуване, както и че няма да успеят да идат на така желания концерт другата седмица. Те са увлечени в новата си любима игра – какво ще направя, ако се оказа заразен с вируса? Или ако е заразен еди-кой-си? Развихрянето на хипотетични ситуации им действа вдъхновяващо и те с плам се впускат в търсене на онлайн курсове по готварство, плетиво, шиене на гоблени, йога, гола йога, йога с бира, как да научим котката да се разхожда на каишка и какви са позитивите от самоизолацията. Когато това му писне, се включва на живо в инстаграм профила си, за да разкаже за деня си, както и да обясни надълго мнението си за цялата ситуация.

Рак - Ракът се е карантинирал още няколко дни преди официалното обявяване на извънредно положение и вече си е поръчал нов диван, по-голям телевизор и е предплатил нетфликса до края на годината. Звъни обезпокоително често на майка си, баба си, баща си и всички от родата, за да се информира дали са добре и най-вече да разкаже в подробности той как е, какви мерки е взел и какви нови възнамерява да наложи скоро в дома си. Периодично изпада в тиха паника от идеята, че се случва нещо голямо, което афектира добре устроения му свят, но след това се успокоява, мислейки си от колко време си е мечтал да се налага да стои вкъщи без да чува обвинения, че е антисоциален.

Лъв - Лъвът е строил фамилията в две редици и почасово им спуска точни инструкции кой какво ще прави. Умело го играе разпоредител и някъде дълбоко в душата си се надява ситуацията да се задържи още малко извънредна, за да не му се налага да излиза от ролята си на владетел. Леко смущение в господарската му душа навява мисълта, че не вижда колегите си и по три пъти на ден се свързва с тях, за да е сигурен, че няма да изгуби популярността си и все още всички го харесват.

коронавирус маска
Снимка: Istock

Дева - Девата се полива с дезинфектантни и проклина вируса, съдбата и цялата вселена заради срива на стоковата борса. Не че притежава чак толкова акции, но самата мисъл за такъв финансов колапс ѝ събира границите на кръвното. Леко успокоение дава надеждата за обещните обезщетения и сега трескаво чете из дебрите на целия интернет как да се сдобие с такива. Мятяйки поглед навън, с презрение поглежда преминаващите по улицата хора и си мисли какви са идиоти да не спазват установените вече правила за изолация.

Везни - Везните са изключително щастливи, че най-сетне ще могат да прочетат всички книги, които искат, но после се замислят, че е по-добре да започнат с филмите и сериалите, за които все не им остава време. Паралелно с това решават, че сега му е моментът да развихрят скрития си художнически талант, а може би ще е по-добре да си забъркат сами маска за лице и коса, да си лакират ноктите и да разгледат онлайн магазините за нови дрехи и обувки, все пак тая карантина няма да продължи вовеки. Със съжаление и лека паника посрещат новината, че часовете им за фризьор, масаж и йога са отменени, но пък сега ще се научат да правят суфле, само нека първо се чуят с най-добрата приятелка да обсъдят какво правят другите.

коронавирус маска
Снимка: Istock

Скорпион - Скорпионът се дави в подозрения, че или всичко това е една голяма конспирация, целяща изкупуването на застоелите по складове консерви и тоалетна хартия, или най-сетне има шанс половината човечество да се затрие от лицето на земята. Каквото и да е, Скорпионите са вътрешно доволни, защото непрестанните им подозрения, че нещо лошо предстои да се случи, се оправдаха. Сега остава само да се увери, че никой няма да го зарази с нищо и няма да му попречи да изпълни плана си да пребъде и след хлебарките.

Стрелец - Стрелецът не смогва да изкаже всичките си философски въжделения в социалните мрежи, докато да гледа live stream на йога практики, виенската опера и новините по CNN. Привидно спокоен, той никога няма да си признае, че тайно е обиколил всички магазини в радиус 15 км и е купил колкото може да носи дезинфектант, тоалетна хартия и консерви боб. Вечер, опитвайки да се отпусне, урежда онлайн вечеря с приятелите си, вдига наздравици и уверява как цялото положение всъщност не е никак лошо, стига да сме оптимисти.

Козирог - Козирог се е самоизолирал в офиса и с пълна сила се е отдал на работа. Ситуацията щеше да е прекрасна, ако не го ядосваха всички колеги, закъсняващи за скайп срещи или още по-лошо – тия, чиито деца пищят на заден фон. В общата кухня има достатъчно бисквити, кафе, чай и захар, за да изкара карантината, единствено трябва да си осигури доставки на хартия и тонер за принтера. Един уважаваш себе си Козирог никога не би позволил нещо толкова дребно като някакъв си вирус да повлияе на кариерата и финансовото му състояние.

коронавирус маска
Снимка: Istock

Водолей - Водолеят страда истински от самоизолацията, затова търси начини да я избегне. Вече е предложил услугите си за пазаруване, разхождане на кучета, котки и порове на народонаселението в целия град, околията включително. Това не му помага да мрънка до втръсване колко е скапана цялата ситуация и как му проваля плановете. В някакъв момент се изморява или дотяга сам на себе си и се приютява на дивана, за да изгледа всички сезони на Мастър Шеф.

Риби - Рибите вече могат спокойно да оправдаят депресията си с извънредното положение, както и да намерят извинение да не си свалят пижамата цял ден. Разбира се, те не са си напазарували предварително, нито имат особено намерение да го правят, затова преживяват на запасите си от junk food и това всъщност никак не им пречи. Единствено щеше да е чудесно, ако се намери някоя бутилка вино, може и бира, да им прави компания.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти