И това минава, скъпа...

И това минава, скъпа...
Снимка: netinfo

Дай да го видим сега, тоя живот без гадже, какъв е. Гаден, скучен, потискащ и понякога направо нетърпим. Естествено, има хора, които казват, че е ок, че не им трябва никой, за да бъдат щастливи и че едва ли не, търсят гадже, с което моментално да се разделят за да могат да плуват в блаженството на самотата.

Но това, сама знаеш, са глупости.

Може да си достатъчно силна, за да приемаш, че си сама и че нямаш гадже, но да казваш, че ти е супер без гадже, не е въпрос на сила, а на глупост.

Тази тема винаги ми е била интересна.

Да живееш сама не означава да си самотна. И още по-малко значи да се оставиш на истеричния страх, че ще останеш сама и да вършиш глупости, като например да избираш неподходящите дупки пред алтернативата просто да поостанеш малко сама. Колкото по-гадни са дупките, толкова по-дълго си била без гадже.

Животът без гадже и по принцип в живота е важно да можем да правим компромиси, но не и да отстъпваш от собствената си същност и да се примиряваш с огризките и отрепките. Когато животът ни забие един и останем без гадже, е добре да си напомняме за това. И да се калим. Да открием онова в себе си, което ни прави независими от чуждото одобрение и утвърждаване.

Животът без гадже наистина е късата клечка, но облогът не е последния облог в живота ни и моментното ни състояние не е перманентно състояние. Ок? Бъди силна.

Животът без гадже е нетърпим и понякога унизителен, защото живееш напряко на логиката, че светът е за двама. Как за двама, като си сама. И ти е много тъпо. Задаваш си въпроси – Какво ти е!? Защо не те харесват? Защо не те искат!? Защо си сама?! Гледаш другите около теб и си казваш "Що за непсраведивост!", особено когато видиш някоя, която много добре знаеш каква е, а те я абсолютно никаква, но ходи с някакъв пич, който е най-добрият! И констатираш, че животът е несправедлив. Ок, и така да е, какво повече можеш да направиш?

Ето какво.

Спри да се втелясваш в това, която нямаш. Остави го. Трудно е, в такъв момент светът ти навира в лицето липсите ти, ама и ти си куче. Извинявай, кучка. И ти имаш зъби. Покажи ги. Мобилизирай всяка фибра в тялото си и си кажи, че това, което ти се случва, е просто част от живота. Да си тъжна и потисната е нормално и естествено състояние, което не е необходимо да замиташ и да бягаш от него. Остави му се. Изживей си го. Изживей го, така както преживяваш болките от цикъла и когато си навехнеш нещо. Боли, боли, отшумява. И душевната болка е такава. Боли, боли, върти те, понякога може да е придружена и с тревожност, ама минава.

И това минава, скъпа. Тоест, остави го.

А какво да правиш, докато се мъчиш?

Освен да стискаш зъби ли? Ами отпусни се. Това е момент, в който можеш да се научиш да живееш сама със себе си. Опознай се. Помисли, колко от това, което си мислиш, че си, в действителност си. Наблюдавай се, слушай се, чувствай се, гледай се. Виж на какво държиш, виж, какво ти е важно, приготви се за момента, когато пак ще има някой до теб. Виж какво да изискваш от него, какво да не подценяваш и на какво да не махаш с ръка, унесена в приповдигнатостта на новата връзка.

Грижи се за себе си. Чети книги. Помсили, че имаш цялото време за себе си и макар и да не е яко да си сама, можеш да го направиш поне малко по-поносимо, дори яко. Чети книги. Иди да някакъв курс по себепознание, тръгни на йога, тръгни на италиански, купи си нещо скъпо. Нали си сама!? За никого не мислиш, с никого не си солидарна, освен със себе си. А и луксът лекува. Пререди си стаята, апартамента, научи се на нещо, научи нещо.

И продължи. Не цикли. Продължи.

Пишете на Симеон Колев на edna@netinfo.bg.

Припомнете си още от Симо Колев:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти