Ето това е най-големият и жесток убиец на любовта...

любов
Снимка: Thinkstock

Онзи ден гледах постановката „В часа на синята мъгла” в Нов Театър. Хубава постановка. За живота на Яворов. За трагедията му. За двете любови, съпътствали дните му. Порази ме най-вече образът на Лора. Изигра го актрисата Елена Петрова. Впрочем – по прекрасен начин. Дори ме накара да се замисля. За ревността, която често пъти се появява в ежедневието ни и руши всичко красиво. С едно движение на ръката. 

Ще ми се да ви споделя някои мои разсъждения по тая тема. За ревнуването. Мен много са ме ревнували и аз доста съм ревнувал. Изпадал съм в ужасни ситуации от ревност. Погубвал съм се от ревност. Оставал съм сам от ревност. И защо? 

Сега, като тегля чертата, си давам сметка, че не е имало никакъв смисъл от цялото това усилие. Точно така – да ревнуваш е безсмислено усилие, което за капак на всичко отнема от енергията ни. От времето ни заедно. От часовете и от минутите ни на планетата. Време, в което можем да се обичаме. И още – можем да опазим любовта си. 

любов
Снимка: Thinkstock

Хората често забравят, че любовта не е даденост. Тя е ежедневно внимание към другия. Тя е обич първо към себе си. И дълъг труд. Тя е отдаване до последната клетка, а не съмнение. Тя е да се осмелиш да прескочиш пропастта на отчуждението. Тя е не да се колебаеш, а да си сигурен в избора си. Иначе как би могъл да бъдеш щастлив? Естествено – никак. 

С други думи, искам да кажа следното – мили момичета, вероятно няма да сте съгласни с мен, но аз твърдя, че у всяка една от вас дреме по една Лора. Моля ви – не я будете! Вярвайте на мъжете си, колкото ви позволява сърцето. Зная, че женското сърце е голямо и тупти силно. И търпи. И прощава. Велико е това женско сърце! Казвам го без капчица патос! Сърцето на жената е пулсът на вселената! Ако то спре да бие – тя ще умре. Аз не искам това. Затова ви съветвам да не си тровите нежните организми с такива негативни емоции. 

любов
Снимка: Thinkstock

Ако един мъж желае да е с вас – той ще остане. Въпреки бурите. Въпреки трудностите. Въпреки изпитанията. Ако ли пък пожелае да си отиде – едва ли ще можете да го спрете. Ето защо по-добре да правим любов, а не да воюваме. От скандали файда няма. И бездруго сме временно тука. Нека се насладим на пътешествието и на насъщните мигове. Нека – съвсем като по Хемингуей – го превърнем в безкраен празник. Струва ми се, че го заслужаваме.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти