Драмата на перфектния мъж!

Драмата на перфектния мъж!
Снимка: netinfo

Такава има и такъв има.

Да си представим една скала, в която всяко качество и всеки недостатък са от плюс безкрайност до минус безкрайност. Разбира се, препоръчително е да избереш и да се стремиш към нещо по средата, защото крайностите не са за предпочитане. Е, перфектният мъж е този, който стои в положителната крайност до плюс безкрайност.  В другата страна е супер посредственият скапаняк.

И основната драма е в това, че както не би искала да бъдеш с този, който е крайно зле, се притесняваш и от този, който е в другата крайност – перфектен до съвършенство. От където идва и лафът – прекалено е добър, което се комбинира със:

- за мен

- за да е истина

- сигурно има нещо извратено в него

- сигурно има някакъв ситен текст... и всякакви подобни.

Какво прави перфектният мъж перфектен? Не е нито това, че е внимателен, че те поставя на първо място, че се грижи за теб, че те изслушва, че е силен, че е чувствителен и, оф, а,бе измисли си качествата, които ти импонират най-много и продължи броенето. Но не е това. Ще ти кажа, кое е.

Неговият потенциал и капацитет да е всичко, което изброяваш, но не за теб, а по принцип. Перфектният мъж прави много неща. Неговата енергия понякога плаши и поставя другия или другата в положението на „нищо не правя като него“, „нищо не правя по принцип“, „нищо не правя за него“, защото перфектният мъж просто има капацитет за много.

И най-истеричното е, че въпреки усилията които полага на всички фронтове, ти винаги си Слънцето в неговата слънчева система. Перфектният мъж не пита кое е мъжка и кое - женска работа, а прави каквото трябва и когато трябва. И малко повече, от каквото трябва и когато трябва. За да можеш Ти да правиш малко по-малко. Не, защото не можеш или защото те подценява, а защото перфектният мъж знае, че истински ценно нещо, което може да ти подари е не смартфон, а време. Интелигентната жена знае, как да използва времето, което някой е спестил или спечелил за нея.

Но драмата на перфектния мъж е, че често поставя жените, които не са уверени в себе си в странно положение. Да се чувстват безсмислени.

Перфектният мъж понякога потиска с размаха, с действията си, с капацитета си. Той не спира. Когато човек има капацитет, трудно можеш да го овладееш, канализираш, озаптиш или ограничиш. Той прави всичко. Силно, качествено, всеотдайно и запомнящо се. Понякога демонстративно, но това е част от рицарското начало на перфектния мъж. Той се кефи да демонстрира това, което е. Ако теб това те уморява, питай какво му е на него.

Когато си в близост до такъв мъж е трудно, защото понякога трудно се диша с някой, който ди взима дъха и акъла. И сърцето. Перфектният мъж хвърля сянка. И понякога, без да иска, тази сянка пада върху теб. И оставаш в сянка.

И се достига до момента, в който ти спираш да искаш, да приемаш и да оценяваш. Уморяваш се. Уморяваш се за него. Започваш да искаш по-малко, да търсиш по-малко. Оправдаваш се, че искаш нещо различно. Спираш да го разбираш. И перфектното втръсва.

И ето ти. Той дава от всичко и по много, а ти искаш от нещо и по малко.

Нали ти казах. Капацитет. Единият има капацитет да дава, а другият спира да има капацитет да приема.  

Пишете на Симеон Колев на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти