Богатият мъж работи

Симо Колев
Снимка: Edna.bg

Онзи ден отивам в мола, за да си сменя каишката на часовника и за да си подновя абонамента за телефона. Влизам бързичко, оправям нещата и излизам. Това ми е свалката с мола. В същото време, докато вървя към задачите и между задачите засичам една камара мъже, представяш ли си мъже, които се разхождат в мола с такова непосилна лекота и бавна скорост, че бих си помислил, че са контузени футболисти, скоро са им направили операция и сега леко се раздвижват и бавно вървят към часа им за рехабилитация. В тазкъв случай е съвсем нормално момчетата да ходят бавно, внимателно и леко. Ама тия не са футболисти. 

В същото време се сещам за поредица от разговори, в които мои познати ми обясняват колко важно е мъжът до тях да е богат. Важно е. Сега, дефиницията за богат човек е доста абстрактна, но мацките имат предвид наистина богат. Да има кола, 7-ца разбира се, или Кю-седмица, осмица, деветка, да има скъпо изглеждащи дрехи с надписи на световни дизйнери, да е безупречно подстриган, да е облечен дизайнерски, в смисъл, ярко марков и да е „щедър“, в смисъл че щом е богат, това означава да има пари и това съответно означава да си личи, че има пари по жестовете към нея. И по приницип. Да излизат често, да „пътуват“, което означава един пунктир на картата между Милано, Доминикана, Малдиви, Занзибар, Испания и Франция, / Австрия /, Италия за ски. Нищо, че не карат ски. Това е. И разбира се, ако е ултра богат – Велинград. Но хайде - чак до това ниво са стигнали Безос, Джобс и още двама –трима.

Да е „богат“, е често срещано и естествено желание на много жени за мъжа до тях. И това не е лошо желание. Проблемът е в критериите и детайлите на богатия мъж.

Богатият мъж работи. Няма как да си богат от обикаляне на моловете, висене във фитнеса, във фризьорския салон, при козметика, при ортодонта, в солариума, на Занзибар и в мерене и комбиниране на дизайнерски дрехи, които да показват ултра висша класа. Това, което описах, са забогатели лекета. Не ме разбирай погрешно, аз обичам богатите хора и мисля, че трябва да имаме много повече такива около нас. '

Но да си продал три ниви в Шабла и да си си купил апартамент в Лозенец, не те прави богат. Не че нещо, но такъв тип хора показват точно това, което едно семпло момиче би искало да види – колата, дизайнерските дрехи, якета с пухчета по качулката, слим фит панталони и лееко повдигнат крачол да се види епилираното краче. Към това върви задължително леко набола брада, която показва вид на непринудено лошо момче, но няма голям ефект, защото няма как да си непринудено лошо момче, ако това се постига с перфектно подържан вид на непринудено лошо момче. 

мъж секси красив
Снимка: Istock

Този тип „богати“ мъже включват и синчета на богати мъже, което е още по-голяма драма, защото синът на богатия баща има тежка корона. Трябва да носи на плещите си богатия баща. Рядко пъти е обратното. Синът на богатия баща носи сравненията с баща си, борбата да излезе от сянката на баща си, непрекъснатата борба и напрежение да подържа и увеличава богатството на баща си. Това е тежък товар и той отнема капацитета на младежа да се мота безметежно в мола в работно време.

Работно време ли казах?

Богатият мъж работи без работно време. Ама работи, та работи. Той става рано, а преди това и сънува какво му предстои, с какво се е преборил и какво е надживял. Богатият мъж работи по цял ден, навсякъде и до късно. Той просто няма време да дефилира. Вместо това бърза. Няма време да комбинира разноцветни дрехи с надписи на световни дизайнери. Вместо това обува тъмни дънки, светла риза и тъмно сако, защото няма начин да сбърка. И защото външният му вид е важно да бъде приличен, а не крещящ. Богатият мъж е труден, защото често пъти е замислен до вглабяване. Често пъти е ангажиран и често пъти се бори за повече време с теб и децата, вместо със себе си. Има дефицити. Богатият мъж рискува и носи отговорност за рисковете, които поема. Понякога остава сам. С избора си, рисковете си и последствията от всичко. Има изисквания. Отговаря на изисквания. Високи изисквания.

мъж секси красив
Снимка: Istock

Трудно е да си богат. Но най-често е избор. После идват усилията, стеченията на обстоятелствата и късметът. Изборът да имаш богат мъж също е труден. После идват усилията, търпението, стеченията на обстоятелствата и късметът. Обикновено е късмет. Говоря за богатия мъж. Най-често той не е само богат мъж. Има и доста отвъд това. Да знаеш.

Ако очакваш един мъж да е „богат“ по първични белези или няма да разпознаеш истински богатия пич, или не заслужаваш да имаш „богат“. Макисимум ще е някой палячо от тия, дето ти описвах по-горе. Мисли.

Пишете на Симеон Колев на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти