Ако четете това, значи е казала „Да“

годеж любов предложение
Снимка: Istock

Александър Петров

„Винаги съм казвал на приятелката си, че когато моментът за предложението за брак настъпи, ще ѝ го поднеса като гръм от ясно небе и че то ще дойде, когато най-малко очаква.“

Тази закана от моя страна се оказа по-трудна за изпълнение, отколкото си мислех. Вече съм ви разказвал за проваления ми опит за предложение – може да си го припомните тук: „Как приятелката ми провали собственото си предложение за брак без изобщо да подозира“.

След този случай тя отгатна още две мои идеи, чрез които исках да я диамантизирам. Това беше и хубаво, и лошо. Хубаво, защото всеки път, когато познаваше какво съм измислил, се убеждавах, че тя ме познава по-добре от мен самия, мислим еднакво и определено сме един за друг. Лошото беше, че трябваше да продължавам да мисля как да предприема тази стъпка без да се усети. И това в един момент даде резултат. Стигнах до извода, че…

…ако искам да я изненадам, просто трябва да я лъжа на поразия – да я лъжа дълго, нагло и най-лошото – да карам хората да лъжат заедно с мен…

годеж любов предложение
Снимка: Istock

Съгласен съм, че лъжата не е най-добрият преход към старт на официален съвместен живот, обаче с постоянните й закани „Няма шанс да ме изненадаш, аз във всеки един момент очаквам да ми предложиш…“, тя ме предизвика и трябваше да прибегна до крайности. И, да ви кажа, успях! Надхитрих русия дявол!

Цялото планиране дотук ми отне около два месеца, а същинските лъжи започнаха преди един. Подготовката за предложението ми стартира с вменяване на чувства, емоции и настроения.

Тя винаги ми е казвала, че съм „гаден манипулатор“. Досега не й вярвах, но май, че е права.

Всичко, обаче, беше за хубаво, така че съвестта ми е чиста! Когато се уверих, че индиректно вече съм я убедил, че скоро нямам намерение да й предлагам брак и след като изтърпях всичкото цупене на света, същинската част на плана влезе в действие. Братовчед ми дойде „изненадващо“ вкъщи, за да ни оповести новината, че е решил да предложи на приятелката си и иска ние да сме там, когато това се случи (предварително бях резервирал къща в едно село за няколко дни). Това беше ключовият момент, ключовата лъжа, която целеше да постигне следния краен ефект:

Приятелката ми да стане свидетел на организирането на собственото си предложение за брак без изобщо да подозира, че то е предназначено за нея!

годеж любов предложение
Снимка: Istock

Планът беше гениален на много нива. Вероника никога нямаше да предположи, че съм накарал някой да лъже по такъв начин и че ще причиня нещо подобно на приятелката на братовчед ми, на която така или иначе също все още й липсва пръстен. Уточнявам, обаче, че не съм я заставял да го прави! Проведох многократни разговори с нея, за да се уверя, че няма да се почувства зле от фалшивото и подвеждащо предложение, което ѝ предстоеше. Тя се включи със 100% желание в лъжата. Огромен плюс за мен беше, че аз много добре знаех как ще реагира моето чудо на думите на братовчеда, че иска да се жени – освен радостта, че на едни от най-близките ни хора им предстои толкова хубаво нещо, тя щеше малко да се сдуха, че отново са ме „изпреварили“ и ще се наложи да чака още за своя момент. Всичките ми предположения се сбъднаха – бях успял да предвидя до една реакциите ѝ, ходовете и въпросите, на които отговарях напълно подготвен. И след като вече беше клъвнала на тази първа и полагаща основите лъжа, планът ставаше непробиваем.

На теория всички знаехме всичко, но на практика един от нас не знаеше абсолютно нищо.

Най-великото в плана беше, че всички възможни обърквания, които можеха да настъпят в организацията, щяха да бъдат напълно оправдани и „покрити” и от двете момичета. И то по една и съща причина – и двете щяха да искат да направят предложението за брак на другата незабравимо и бяха готови да съдействат на мен и братовчед ми с всичко. По този начин те щяха да ни дадат без никакви подозрения всичкото време на света, за да подготвим терена за момента на предложението – моята приятелка щеше да „баламосва” гаджето на братовчед ми, а тя от своя страна щеше да се прави на луда, че не вижда нищо нередно в странните ситуации, в които щяхме да изпаднем всички.

годеж любов предложение
Снимка: Istock

Няма да разказвам с подробности всичко, което се случи в най-вълнуващата вечер за мен до момента, защото то не беше хич малко, но постигнах целта си, а именно – да отмъстя на Верончето за всички пъти, в които отгатваше какво съм ѝ замислил, за всичките й закани, че е невъзможно да я изненадам. Исках в часовете преди да й предложа през нея да минат всички емоции, които можете да си представите – вълнение, еуфория, неудобство, тъга, яд, разочарование, завист, докато накрая не я доведа до онова чувство, за което още не е измислено име. Вечерта претърпя много предвидени обрати, докато накрая не кулминира в най-щастливия и красив шок, който бях виждал до момента в нечии очи.

За радост тази история няма неочакван край. Тя ми каза „да”.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти