За истинска семейна Коледа

За истинска семейна Коледа
Снимка: Thinkstock

Лилия Огнянова

Не напразно се казва, че Коледа е семеен празник. Често обаче се забравя, че целта на тези фамилни сбирки не е само да се съберат всички около трапезата за питателно наяждане и след това да се гледа телевизия, а да си обърнат хората внимание, да си поговорят, да споделят времето си един с друг.

Ако във вашето семейство има деца е още по-важно да им отделите специално внимание по време на празниците, не ги оставяйте да си играят сами или още по-лошо – да се заседяват пред телевизор или компютър.

Уплътнете си максимално времето с тях като играете игри!

Вече ви писахме веднъж защо е толкова важно родителят да играе с децата си. Сега остава само това да бъде приложено на практика.

Около Коледа и Нова година се събират редица почивни дни. Със сигурност много ви се иска да се наспите и да обърнете внимание предимно на себе си, но ще е по-добре, ако се посветите на семейството си.

Направете по чаша горещ шоколад за всички, извадете игрите и нека забавленията започнат!

Ако се чудите на какво толкова да играете, винаги може да се доверите на добрата, стара класика като "Не се сърди човече", "Монополи" и техните производни, или да редите пъзел.

В игрите може да прокарате и творчество или полезност. Така например може да рисувате заедно с малчуганите или да правите човечета от пластелин, коледна украса от подръчни материали или всичко друго, което ви дойде на ум. Така ще стимулирате детската креативност и въображение.

Ако пък е натрупало сняг навън, то задължително екипирайте всички с шалове, шапки и ръкавици и излезте да правите снежни човеци или ангели в снега.

Превърнете Коледа в истински семеен празник, като обърнете внимание на любимите си хора!

Няма значение какви подаръци ще поднесете на семейството си, много по-важно е да им покажете, че ги обичате и цените, а това става само с малките жестове на внимание и любов.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти