Пожелай си подарък за Коледа!

Пожелай си подарък за Коледа!
Снимка: Thinkstock

Тодор Капитанов

Още не сте написали писмо на Дядо Коледа? Празникът е само след дни! 

Предполагам, че причината за това ваше забавяне е във факта, че не сте решили какво точно искате. Или просто искате всичко. Отново.

Ако сте от втория тип и се притеснявате, че писмото ви ще бъде прекалено дълго, то сложете в плик няколко каталога на любимите си марки и го адресирайте до Дядо Коледа.

Трудно е да си изберем подарък за Коледа. Особено като знаем, че ще го получим от някой симпатичен и усмихнат човек, облечен в червени дрехи, проврял се през комина ни, а преди това долетял с шейна, теглена от елени. Звучи абсурдно. Но пък толкова ни се иска да е истина.

Толкова много, че от край време легендата за Дядо Коледа се предава от поколение на поколение. Най-вече за радост на децата. Хубаво е да се спазва тази традиция, въпреки че сега, в нарушение на духа на Коледа, децата пишат по две писма до белобрадия. С първото да си пожелаят да им донесе играчката, която много искат, а второто за да поискат друг подарък, защото дни преди Коледа вече са я намерили в гардероба на родителите си.

Всъщност, Дядо Коледа съществува от вярата на децата в него. И за жалост той умира всеки път, когато някое дете порасне.
Но не е необходимо да сте деца, че да вярвате в неговото съществуване. Приемете го като метафора на надеждата и не спирайте с исканията да ви носи желаните подаръци. 

Ако му пишете редовно, ще му вдъхвате живот с всяко едно писмо. Така е много вероятно с общи усилия да придадем форма на надеждата си и в празничния ден Дядо Коледа да се появи от плът и кръв в домовете ни.
В духа на Коледа ще споделя с вас моето писмо до белобрадия старец. И вие споделете своето.

Скъпи Дядо Коледа,

Поради наближаващите коледни празници, се възползвам от позабравената традиция да ти напиша писмо, с което да си пожелая подарък, който искам да ми донесеш. Тази година желанието ми не е за материален подарък, а изцяло за духовен такъв.

Искам да ми донесеш сила на ума, сърцето, духа и тялото, че да преглътна реалността.

Ако ли не, дай ми поне здрав черен дроб. Също искам здраве, живот, младост и красота. Обикновено за тези неща се обръщам към Дядо Боже, но в последно време ми е обърнал гръб. Може би защото не спазвам неговите Десет заповеди.
Но твоите изисквания, Дядо Коледа, ги спазвам - папкам, слушкам, а да не ти се хваля колко много пийвам.

П.П. - Моля те да ми дадеш и адресите от твоя списък на всички момичета, които са били непослушни през годината.

Пишете на Тодор на edna@netinfocompany.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти