Необходими продукти (за 12 броя):
1 кг кайма
7 бр. яйца
150 г моркови (5-6 бр. средни моркови)
150 г кисели краставички (4 бр. по-едри)
160 г кашкавал
100 г луканка (може и друг колбас)
чубрица
черен пипер
кимион
сол
Начин на приготвяне:
Омесваме каймата с подправките и 1 яйце. Сваряваме останалите 6 яйца, охлаждаме ги и ги нарязваме на едри кубчета.
Нарязваме морковите на по-малки кубчета и ги пускаме във вряща вода, за да поомекнат малко. Останалите продукти - кисели краставички, кашкавал, луканка - също нарязваме на ситно (желателно е кубчетата да са приблизително еднакви по размер).
В купа разбъркваме продуктите за плънката. От каймата оформяме 12 топки. Всяка от тях разстиламе върху опаковъчно фолио, намазано предварително с олио.
По средата слагаме 3-4 супени лъжици от плънката и завиваме каймата на руло. Печем до готовност в предварително загрята фурна на 200 градуса.