Необходими продукти:
125 г краве масло
125 г пудра захар
1 яйце
1 чаена чаша смлени лешници
1/2 чаена лъжичка настъргана портокалова или лимонова кора
2 пакетчета ванилия
сок от половин портокал (или от 1 лимон)
около 350 г брашно (или колкото поеме)
шипков мармалад за слепване на сладките
Начин на приготвяне:
Омесете гладко тесто от всички продукти и го оставете на хладно да стегне леко. Разточете го на кора с дебелина около 7-8 мм и с помощта на формички изрежете сладки.
Печете ги в предварително загрята на 170 градуса фурна в тава, застлана с хартия за печене. Пазете сладките да не се препекат, не трябва да потъмняват, а да останат светли.
Слепете по 2 от тях с шипков мармалад и ги приберете в кутия да омекнат. По желание ги декорирайте с разтопен шоколад.