Малки десертни вкуснотии

Малки десертни вкуснотии
Снимка: netinfo

Необходими продукти:
125 г краве масло
125 г пудра захар
1 яйце
1 чаена чаша смлени лешници
1/2 чаена лъжичка настъргана портокалова или лимонова кора
2 пакетчета ванилия
сок от половин портокал (или от 1 лимон)
около 350 г брашно (или колкото поеме)
шипков мармалад за слепване на сладките

Начин на приготвяне:
Омесете гладко тесто от всички продукти и го оставете на хладно да стегне леко. Разточете го на кора с дебелина около 7-8 мм и с помощта на формички изрежете сладки.

Печете ги в предварително загрята на 170 градуса фурна в тава, застлана с хартия за печене. Пазете сладките да не се препекат, не трябва да потъмняват, а да останат светли.

Слепете по 2 от тях с шипков мармалад и ги приберете в кутия да омекнат. По желание ги декорирайте с разтопен шоколад.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти