Необходими продукти за 50 бонбона:
400 г гранулирана захар
 2 1⁄2 с. л. желатин
 180 мл сок от лайм
 5–6 капки зелена сладкарска боя
 200 г шоколад
 цели бадеми за украса
 краве масло за намазване
Начин на приготвяне:
1. В тенджера се смесват гранулираната захар и 120 мл вода. Вари се при постоянно разбъркване, докато температурата достигне 120 градуса.
2. В друг съд се разтваря желатинът с 60 мл леденостудена вода и се оставя 5 минути, след това се добавя към захарния сироп.
3. Сместа се дръпва от огъня и към нея се добавят сокът от лайм и капките сладкарска боя. Разбърква се с телена бъркалка много добре и се изсипва в предварително намазнена тава с размери 20 на 20 см.
4. Шоколадът се разтопява на водна баня и се изсипва внимателно в предварително изстудени формички по желание. След като се втвърди, отгоре се разпределя лимоновата смес и се гарнира с цял бадем.
5. Бонбоните се слагат в хладилник за няколко часа и са готови за консумация.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!
                                
                                    
                                                                    
                            
                            
                            
                        
                                
                                                                    
                                
                                                                    
                                
                                    
                                                                    
                                
                                                                    
                                
                                                                    
                                
                                                            
                                
                                                                    
                                
                                                                    
                                
                                    
                                                                    
                                
                                    
                                                                    
    
    
    
    
    
    
            
                                
                            
                                
                            
                                
                            
            
                                
                            
            
                                
                            
                                
                            
                                
                                    
                                                                    
                                
                                                                    
                                
                                    
                                                                    
                                
                                                            
                                
                                    
                                                                    
                                
                                    
                                                                    
                                
                                    
                                                                    
                                
                                                                    
                                
                                                                    
                                
                                    
                                                            
                                
                            
                                
                            
                
                
                
                
                
                    
                    
                    
                    
                                
                                    
                                                            
                                
                                                                    
                                
                                                                    
                                
                                                                    
                                
                                                                    