Лешникова торта

Лешникова торта
Снимка: Бон Апети

Необходими продукти за 12 порции:
9 яйца
300 г захар
4 с. л. брашно
200 г лешници
400 г сладко от малини
100 мл гренадин
150 г сладкарска сметана
100 г заквасена сметана
100 г коктейлни череши

Начин на приготвяне:

1. Белтъците и жълтъците на яйцата се разделят. Жълтъците се разбиват със захарта, докато побелеят.
2. Белтъците се разбиват на сняг и се прибавят към жълтъците, като се разбърква с шпатула. Прибавят се половината от натрошените лешници, разбърква се и се слага брашното.

3. Сместа се разделя на две равни части, в две форми за печене, върху хартия. Блатовете се пекат в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор, за 20 минути.

4. Сладкарската сметана се разбива с миксер на пяна. Прибавя се заквасената и се разбърква.
5. Готовите блатове се оставят да се охладят, сиропират се с гренадин и се намазват с малиновото сладко.
6. Слагат се един върху друг и се намазват с разбитата сметана. Украсява се с останалите лешници и коктейлни череши.

Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти