Колко време отделяме на косата си?

Колко време отделяме на косата си?
Снимка: Getty/Guliver

Жените обръщат доста повече внимание на външния си вид от мъжете, напълно разбираемо.

Сега ново проучване доказва точно колко време дамите прекарват в грижа за косата си. За годината това са общо 10 дена, цифра, която дори изглежда скромна.

Оказва се, че жените се делят основно на две групи – такива, които наистина са посветени на косата си и отделят доста време за нея, или такива, които просто я сресват в началото на деня и повече не се занимават.

Като цяло обаче по десет минути минимум на ден дамите отделят на косите си. Вечер преди излизане, тези минути рязко се увеличават, около празниците също.

Друг интересен резултат от проучването е, че жените наистина могат да се ядосат или депресират, когато нещо с косата им не е както те го искат. Също така голяма част мият косите си всеки ден, което е противопоказно.

Прекалено честото миене може да направи косата тънка и склонна към наелектризиране. Варовикът във водата не е полезен както за косата, така и за скалпа. Това, разбира се, не означава, че трябва да спрете да се къпете. Просто косата е добре да се мие по два-три пъти в седмица. С излишното омазняване може да се справите като ползвате сух шампоан.

Прочуването се е провело сред 2000 жени, по-голямата част от които споделят, че поне през ден се събуждат с ужасно изглеждаща коса, което води до излишно прекарване на време пред огледалото и отчаяни опити да бъде направена красива прическа.

Когато ви се случи нещо подобно, най-лесното, което може да направите, е просто да вдигнете косата си на висока конска опашка или кок. Това са лесни са постигане прически, които винаги "спасяват" положението.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти