Коледно меню: капама

Коледно меню: капама
Снимка: Бон Апети

Предвидете си 5–6 часа време за готвене

Необходими продукти за 6–8 порции:
1 голяма кисела зелка
150 г сланина
500 г свинско месо
500 г телешко месо
500 г пилешко месо
1 парче кървавица
1 ч. ч. ориз
5–6 скилидки чесън
7–8 зърна черен пипер
2–3 дафинови листа
1 ч. л. чубрица
1 ч. ч. червено вино
1/2 ч. ч. брашно
смлян кимион на вкус

Начин на приготвяне:

1. Киселото зеле се нарязва наситно в тава, като се отделят 2–3 по-големи листа. Прибавят се оризът, подправките и чесънът и хубаво се разбърква.

2. На дъното на гърнето се поставя част от предварително нарязаната на резени сланина. Отгоре се нарежда част от зелевата смес, върху нея се слага нарязаното на парчета свинско месо, отново зеле, после телешкото месо, като върху него се нареждат останалите резени сланина, пак зеле, пилешкото и кървавицата и се завършва със зеле. Наливат се виното и 2 ч. ч. вода и се покрива с отделените зелеви листа.

3. Слага се капакът на глинения съд и се запечатва с тесто от размесеното с вода брашно.

4. Съдът се слага във фурната на силен огън, докато заври. След това температурата се намалява и ястието къкри 5–6 часа на слаб огън.

Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Каква суперсила би искала да притежаваш?

Оферти