Коледата на моите деца

Коледата на моите деца
Снимка: Thinkstock

Всички се оплакват, че го няма коледният дух, че всичко се е комерсиализирало, децата не искали да се задоволят с нематериалното и т.н.

Но какво всъщност правим, за да избягаме от симпатичния образ на белобрадия старец и да се върнем към  празнуването на Рождество?

Аз ще се опитам да направя за моите деца нещо по-различно.

Не че не сме написали писмо, не че няма да има подаръци – уговорката е само по един, но извън комерсиализираните ритуали започнахме да печем сладки – първо да опитаме дали стават хубави, направихме си собствени гирлянди, свещници, играчки, ползвайки активно помощта на Edna.bg и чудото започна да се получава – децата не питат за подаръците си, питат какво ще правим още, на кой може да го покажем или подарим.

Много искам в дните около Коледа да създам за тях един свят, в който се дава, не се очаква да получиш всичко наготово, да го купиш и надпишеш като върхово усилие, искам да почувстват, че са полезни, че могат да създават.

Така се надявам и да се изградят като по-добри хора, които от своя страна ще знаят, че Коледа всъщност е Рождество Христово, че ние празнуваме себеотдаването на другите и приемаме този дар.

Затова, когато седнем на Бъдни вечер заедно няма да си кажем – най-накрая се свърши с обикалянето и търсенето на подаръци, сега ще си починем поне до 14 февруари, а ще благодарим на близките си, че са с нас, ще разкажем на децата си историята за Исус, яслите - ще се наложи да им обясним защо не се раждат бебетата в болници, какво е предимството на обора в студената зимна нощ и докато пием чай ще се помолим за всички онези, които нямат нашия късмет да са на топло, да са сити и обичани.

Такава Коледа искам за моите деца!

С пожелание за една вълшебна Коледа!

Автор: Криста Миланова

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти