Клишетата по Коледа, които все пак обичаме

Да, коледно облечените животни са едно от тях
Снимка: Thinkstock

Казват, че Коледа е най-хубавото време от годината – всеобща радост, бляскави лампички, украси, подаръци, тежки софри, картички, аромат на цитруси и т.н.

От друга страна е доказано, че точно в този уж толкова весел период огромен процент от хората се чувстват депресирани и нещастни. Отделно от това е стресът от празничното пазаруване, притеснението дали ще стигне крехкия бюджет за подаръци, събирането с приятни и не чак толкова роднини, усещането, че още една година си отминава, а животът все още не се случва така, както ви се иска други подобни тягостни усещания.

Истината е, че не трябва да се насилваме да празнуваме Коледа и Нова година така, както ни се налага от различни обществени модели. Важно е да следваме собствените си желания и да не се разкъсваме между вътрешните си пориви и това, какво се очаква да направим.

Ако искате да си останете у дома, а не да кръстосвате страната надлъж и нашир, за да посетите всички близки и далечни роднини, направете го.

Ако нямате време, възможност или желание да си украсявате дома коледно, не се чувствайте виновни. Това, че не изрязвате в захлас снежинки и не си давате половината заплата за коледна украса, не означава, че усещате празника по-малко важен.

Коледните клишета са изтъркани, но приятни. А когато ги видим, знаем, че всичко е както трябва да бъде – постарому.

Това дава усещането за спокойствие, че въпреки стреса, празничната лудница, притесненията и осъзнаването, че отминава още една година, светът продължава да се върти.

Вижте кои са клишетата, без които Коледа и Нова година не биха били същите, в нашата галерия.

Към галерията >>>

Изкуството на щастието се крие в това, да се заобикаляш с нещата, които ти носят радост и да се лишиш от тези, които те дразнят.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти