Как да направим коледна украса от прежда?

Как да направим коледна украса от прежда?
Снимка: Thinkstock

Мария Николова

Обичате ли онзи мек нежен допир на прежда през зимата? Навярно все още пазите в гардероба любимия си вълнен пуловер от детството, който гальовно ви топли пред камината в студените месеци... А как според вас биха изглеждали коледните играчки за елхата, облечени във фина прежда? Сега ще ви покажа...

За целта ще ни трябват кълбо прежда, топчета с различна големина, текстилно лепило, кламери и ножица.

Можете да използвате различни цветове прежда за различните топки за коледната елха, както и да експериментирате, правейки многоцветна играчка, като комбинирате няколко нюанса прежда.

За основа на играчката бихте могли да използвате топки за пинг-понг, топки за тенис и всякакъв друг вид топки, който ви попаднат под ръка. Можете да използвате дори и стари играчки, които искате да освежите и видите върху коледното дръвче в друг облик.

Най-подходящи за направата на такова украшение са стиропорени топчета с различни размери, каквито ще използваме в случая:

Разгънете кламера, така че да се получи формата като от картинката и го забийте дълбоко в стиропорената топка, за да не може да се откачи.

Нанесете обилно от лепилото върху половината от повърхността на кълбото.

Залепете добре началото на преждата точно под дъгата на телената кукичка и започнете да увивате шнура плътно по повърхността на стиропорената топка, като се стараете да не оставяте незапълнени участъци.

Продължете с увиването, докато стигнете до средата на кълбото, докъдето всъщност сте нанесли от лепилото.

След това обърнете топката и продължете по същия начин – първо лепилото и после увиването на преждата.

Когато обвиете цялата топка в прежда, се постарайте да залепите добре края, така че да не се отлепи и развие.

Препоръчително е през цялото време докато увивате преждата около стиропорената повърхност да стягате добре около топчето.

Ето, че нашите коледни играчки от прежда вече са готови и могат да бъдат окачени на коледната елха или да бъдат аранжирани като част от празничната ви украса.

Ако сте горд притежател на домашен любимец и особенно палаво коте, бъдете нащрек докато творите украшенията, защото в противен случай работният процес би се превърнал с истинско коледно парти за гальовния ви приятел и в истински коледен кошмар за вас.

Ако през зимните празници въображението ви работи на пълни обороти, бихте могли да експериментирате в направата на играчки от прежда като пробвате още множество нестандартни и цветни варианти.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти