Грижа за лицето през зимата

Грижа за лицето през зимата
Снимка: Thinkstock

Мария Николова

Грижата за кожата на лицето през зимния сезон е също така важна и необходима, както през лятото. Въздействието на температурата и вятърът нанасят допълнителна вреда върху нея, а ниската влажност и отоплителните уреди я изсушават и придават лош вид.

Основният проблем за лицето през студените дни е именно дехидратацията, която се дължи на голямата разлика между средата навън и средата в закрито отопляемо помещение.

Установено е, че при минусови температури и скорост на вятъра от 20 км/ч, температурата на повърхността на дермата също е минусова. Тази ниска температура се отразява негативно на секреторната дейност на мастните жлези, които в такива условия не са способни да образуват необходимото количество себум.

Ако искаме кожата ни да не губи свежестта и еластичността си в тези моменти, необходимо условие за това е ползването на дълбокохидратиращ крем за лице.

Редуването на дневен и нощен такъв в различните етапи от деня е чудесно решение.

Както добре знаем, дневният крем защитава от вредните фактори, а нощният възстановява, така че не бива да се лишаваме нито от единия, нито от другия.

Друг много голям и често подценяван проблем при кожата през този сезон е пренебрегването на слънцезащитата.

По принцип UV радиацията през зимата е по-слаба, но слънчевите лъчи се отразяват в снега и увеличават двойно UV радиацията, на която сме подложени, особено на по-висока надморска височина. Затова трябва да се използват задължително подходящи продукти със слънцезащитен фактор ( минимум SPF30).

Затова е необходимо слънцезащитните продукти да се нанасят около 30 минути преди излизане както в града, така и на ски почивка и да се нанася повторно на всеки 2 часа. 

Зимата дехидратира не само лицето ни, но и цялата кожа на тялото. Затова тя също трябва ежедневно да бъде третирана с подходящ крем за тяло, който е разработен специално за суха или много суха кожа.

Устните ни не правят изключение. При тях също трябва да подхождаме внимателно, като редовно нанасяме балсам, който не само ще ги подхранва и предпазва от напукване, но и ще им придава неустоим блясък и плътност. Важно е той също да предпазва от UV лъчите.

За да се грижим адекватно и отговорно за кожата си, както на лицето, така и на цялото тяло, е необходимо да използваме качествена дермокозметика.

Френската дермокозметична марка BIODERMA е всепризната в осигуряването на перфектната грижа за всеки тип кожа на лицето и доказано защитава по най-добрия начин най-големия орган на нашето тяло през зимата.

Ако искате да сте сигурни в грижата за кожата си и търсите готови решения, горещо препоръчваме специалните коледни кутии от BIODERMA на тема "Подари свежест на кожата", защото понякога чашата вода и плодовете имат нужда от помощници.

Доверете се на продуктите от хидратиращата серия Hydrabio на BIODERMA, като изберете един от празничните пакети – комплект нощен хидратиращ концентрат Hydrabio Sérum и овлажняваща ежедневна грижа. Ако искате да опознаете по-добре хидратиращата гама на BIODERMA , можете да посетите bioderma-bg.com.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти