10 реалистични обещания за 2016

10 реалистични обещания за 2016
Снимка: Thinkstock

Велина Томова

Времето е относително понятие. Дните, седмиците и годините – също. Можете да попитате някой, който току що е станал родител, дали са му минали бързо първите два месеца от живота на детенцето им.

И да питате после баба си бързо или бавно минават 75 години.

Затова нека не се вглеждаме много в сменящия се календар – нито на рождените дни, нито за Нова година. Времето просто си върви. С неговото си темпо.

Но пък хубавото на официалното разделение на времето на периоди е, че винаги можеш да си кажеш „от утре ставам по-добър“. И когато целият свят отпразнува това твое решение с фойерверки и празненства, наречени „посрещане на новата година“, на човек не му остава нищо друго, освен наистина да изпълни намеренията си.

Разбира се, още на втори януари празничният ентусиазъм се е изпарил и ние сме повече същите, отколкото когато и да е било.

Но тази година ще е различно. Обещаваме. Най-вече защото от списъкът с обещания за тази година изпълнихме всичко. Да, наистина. Целият екип на Edna.bg може да се похвали, че е сложил отметка на всичките си обещания.

Значи можете и вие, стига желанията ви да са истински, а не да са „трябва“.

Седнете, извадете един хубав, нов тефтер и удобна за писане химикалка и се заемете със сериозната, но приятна задача да се попитате какво истински искате.

Запишете всичките ви хрумнали мисли и вижте от кои може да излезе реално обещание и кои ще си останат в графа „мечти“.

Ние ще ви дадем няколко идеи, от които да тръгнете. Защото „от утре съм на диета“ не е вдъхновяващо новогодишно обещание, колкото и да горещо да ви препоръчваме да се храните здравословно.

Ето нашите 20 реалистични новогодишни обещания:

1. Четете за удоволствие.

2. Вечеряйте със семейството си без телевизор или с хубава музика за фон, не с новините

3. Всеки ден пишете по едно нещо, за което сте благодарни, дори да е, че сте имали храна на масата.

4. Говорете с приятелите си по телефона по-често. Чатът е лесен начин за комуникация, но да чуеш гласа на любим човек е почти същото, като да го видиш на живо.

5. Раздайте дрехите, които не сте носили през последните 5 години

6. Сложете си напомняне в календара и се обаждайте на бабите и дядовците си поне веднъж седмично.

7. Организирайте си любовни срещи с половинката, особено ако децата ви са малки и взимат цялото ви време. Парите за детегледачка са изгодна инвестиция, когато се отнася за здравината на семейството ви.

8. Разгледайте всички музеи в града, в който живеете.

9. Постарайте се всеки ден да имате връзка с природата – да вървите пеш през парка, да погледате дървото до прозореца ви или да се полеете цвете в саксия

10. Запишете се отново на курсовете, на които ходихте като дете, ако ви достаявт удоволствие. Вече има дори балетни класове за възрастни.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти