Какво да правите с останалия козунак, за да не го изхвърлите

козунак
Снимка: iStock/Getty Images

Велина Томова

Козунакът никога не е достатъчен, когато го месим преди Великден, когато разпитваме за най-добрата пекарна наоколо, когато избираме между такъв с локум и такъв с шоколад и купуваме и двата.

Само няколко дни по-късно става ясно, че козунакът е бил в повече и голямото угризение на съвестта започва да крещи – как така ще хвърляме козунак!

Няма да се хвърля нищо, разбира се.

Ще се преформатира, ако позволите да използваме IT-термин.

Старият козунак има няколко вкусни приложения:

Пържени козуначени филийки

Потапяте нарязания на филийки козунак, потапяте в разбити яйца, пържите в малко мазнина, закусвате в компанията на чаша студено прясно мляко.

Подобна е идеята на пържените филийки по френски, но с повече аромат, вижте я тук >>>

Препечен козунак

Ако не ви се пържи, можете да запечете в тостер. Намазвате с малко масло и докато ядете, си мислите с добро за нас, че сме ви подсетили за тази елементарна рецепта.

Топъл козуначен пудинг за хора с изискан вкус

Цялата рецепта е тук, комбинира противоположни вкусове, изобщо е разкошно, вижте как се прави >>>

козунак
Снимка: Thinkstock

Торта от козунак

Снимка: Vkusnoteka.bg

Още една по-сложна, но много вкусна рецепта, подходяща за късметлиите с рожден или имен ден в дните след Великден.

Всички съставки за тортата от козунак и начина на приготвяне са тук >>>

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти