Какво да направите, ако ботушите ви пропускат вода

зима обувки
Снимка: Thinkstock

Обикновено едва при първия сняг за сезона откриваме, че любимите ни ботуши от миналата година са започнали да пропускат вода.

Не ни се иска да ги сменяме, защото са ни удобни, защото сме им свинали, харесваме си ги и защото не ни се дават по 100 лв през 6 месеца за ботуши.

Не се примирявайте с мокрите крака, а пробвайте някоя от нашите идеи. Все една ще проработи.

Спрей против намокряне

Поддържането на обувите не e излишна глезотия. С  помощта на козметиката за обувки удължавате многократно живота им, а това ви пести пари и нерви.

Всички обувки, които не са от естествена кожа, могат да бъдат обработени със спрей против прах и влага. Продават ги в големите магазини за обувки.

Особено подходящи са за хубавите боти от набук, които са толкова модерни тази зима. Напръсквате от разстояние, не дишате дълбоко докато го правите, защото мирише доста силно, и оставате да изсъхне за кратко.

зима обувки
Снимка: Thinkstock

Парафин по ръба

Взимате обикновена бяла свещ и с ръбчето натърквате всички шевове – обикновено от там влиза водата. Наблегнете на връзката между обувката и подметката.

Не се притеснявайте, че ще остане бял парафин, това е целта.

След като сте натъркали навсякъде, нагрявате мястото със сешоар. Парафинът ще се разтопи и ще създаде водонепропусклив филм.

Найлонови пликове

Най-бързият начин краката ви да са на сухо. Ако по средата на деня се окажете с мокри крака, купувате от първото срещнато място нови чорапи и два найлонови плика.

зима обувки
Снимка: Thinkstock

Обувате си новите чорапи, „обувате“ и найлоновите пликове и пъхате крака в обувката.

Хич не се притеснявайте, никой няма да разбере вашата (наша) малка тайна. Ще сте със сухи крака, което е най-важно, нали.

И когато избирате обувки, вземете възможно най-качествените според бюджета си. обувките са важни за здравето ни.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти