Как да тренираме в специалните дни от месеца

Йогата помага за облекчаване на болките по време на цикъл
Снимка: Getty/Guliver

Не е лесно да се спортува, когато сте измъчвани от предменструалeн синдром. В подобни случаи ви се иска само да се свиете в леглото си и да прекарате така цял ден.

Ако все пак сте твърдо решени да не прекъсвате тренировките си заради неприятни женски проблеми, ето няколко съвета, които могат да ви бъдат от полза.

Понякога, колкото и да не ви се вярва, раздвижването може да облекчи болките в корема и да ви ободри. Тайната е в това да не се претоварвате. Може би ще се наложи да промените тренировката си, да правите по-малко серии или изцяло да махнете конкретни упражнения, които не ви карат да се чувствате комфортно.

Кардиоупражненията много помагат, както и йогата и пилатесът. Те дори могат да облекчат неприятните спазми, които усещате ниско в корема си.

Не се притеснявайте от това, че коремът ви е подут. Облечете екип, който ще ви е удобен - например широко долнище на анцуг.

Ако гърдите ви са чувствителни, задължително си сложете удобен спортен сутиен. Забравете за всякакви банели и дантели и се спрете на безшевните модели от памук и еластан.

С лошото настроение и раздразнителността ще се справят тренировки по зумба. Не позволявайте негативните мисли и болката да вземат връх и да развалят деня ви.

Постарайте се да се раздвижите, дори и да не е толкова активно, колкото обикновено сте свикнали. Ще се почувствате ободрени и освежени.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти