Как да си направим руж

Как да си направим руж
Снимка: Thinkstock

Знаете, че обичаме да ви даваме различни рецепти и лесни техники как да си направите нещо сами у дома без много усилия, но пък за сметка на това да ви е полезно.

Днес решихме да ви предложим една рецепта за направата на кремообразен руж.

Когато е нещо, приготвено на ръка от вас у дома, вие можете да сте спокойни какви точно съставки съдържа и няма да се притеснявате от излишни парабени, химикали, стабилизатори, оцветители и ароматизатори.

Всичко, от което се нуждаете:

*кокосово масло – половин супена лъжица
*червило в подходящ за вашата кожа нюанс
*основа за грим/фон дьо тен
*кутийка от пудра или малко стъклено бурканче

Техника за сътворяване на руж:
Цялото червило се отделя от опаковката му и се слага в малък неметален съд, заедно с половин супена лъжица кокосово масло. Не разтопявайте в микровълнова, а на котлон и на бавен огън или най-добре – на парна баня.

Когато съставките вече са се втечнили, добавете малко основа за грим или фон дьо тен (толкова, колкото бихте сложили, за да покриете лицето си). След това върнете на огъня и разтопете, докато всички се смеси заедно до получаване на еднородна смес.

След което изсипете в подходящо малко бурканче или в опаковката от стара компактна пудра (която предварително сте почистили). Оставете да изстине добре и след това използвате като с пръст или подходящо тампонче за грим нанасяте върху скулите.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти