Как да си направим палачинки с шоколадов пълнеж

Как да си направим палачинки с шоколадов пълнеж
Снимка: netinfo

Ако има нещо, което може да осмисли уикенда по най-прекрасния начин, то това е идеята за вкусната неделна закуска, по време на която можете да си похапнете от любимите палачинки.

Но днес ще ви покажем Edna техника как да ги направите още по-специални: с разкошен пълнеж от течен шоколад, скрит нежно в самата палачинка.

За да направите и вие тази изкушаваща закуска, ще ви бъдат необходими: смес за американски палачинки (как да си я направите у дома - можете да прочетете ТУК, ТУК и ТУК), както и течен шоколад (бял или лешников - по избор), хартия за печене.

А ето и техниката в снимки:

Намажете малки кръгове от течен шоколад върху хартията за печене. Въпреки че няма да печете нищо на нея, е добре да използвате именно такава, тъй като шоколадът няма да залепне.

След това сложете шоколадовите кръгове в камерата на хладилника за 30-40 минути, за да се втвърдят.

Върху загрят и намазан с капка мазнина тиган сипете малко количество от сместа за палачинки, така че да се получи малък кръг. След минута добавете отгоре и един от вече втвърдилите се шоколадовите кръгове. Довършете палачинката като посипете отново със сместа. След това обърнете, за да се запече и от другата страна.

Направете останалите палачинки по същия начин. Докато се пържат в тигана, шоколадът в центъра ще се разтопи и при отхапване ще се превърна във вкусна наслада за небцето.

Декорирайте палачинките с ягода или банан. 

Прочетете още:

Хрупкави палачинки с ментов йогурт

Разберете в какво се крие чарът на палачинките

Чудни палачинки без яйца и мляко

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти